Devrek Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü nezaretinde yürütülen “Kalorifer Ateşleyiciliği Kursuları” tüm hızıyla devam ediyor.

Devrek'de Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü nezaretinde yürütülen,”Kalorifer Ateşleyiciliği Kursları” tüm hızıyla devam ediyor. 20102011 Eğitim-Öğretim döneminde Eylül ayından itibaren başlayan Katı ve Sıvı Yakıtlı Kalorifer Ateşleyiciliği kurslarında katılan vatandaşlar dönem sonunda verilecek olan sertifikalarını başarıyla alabilmek için var güçleri ile çalışıyor.
Düzenlenen kurslar hakkında bilgi veren Devrek Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mahmut Uzar,” 2010-2011 Eğitim-Öğretim yılında Eylül ayında açtığımız Katı ve Sıvı Yakıtlı Kalorifer Ateşleyiciliği kurslarına vatandaşlarımızın ilgisi oldukça yüksek seviyeye ulaştı. Kurs öğreticisi Kübra Özgen Kurubaş nezaretinde verilen eğitimler sonucunda şimdiye kadar başarılı olan 49 vatandaşımıza kurumumuz tarafından sertifikaları verilerek kalorifer ateşleyicisi olamaya hak kazanmışlardır. Haftada iki gün 6 ‘şar saatlik olmak üzere verilen uygulamalı ve teorik eğitimlerde toplam 64 saat eğitim verilemektedir. Kurs sonunda hem uygulamalı hem de teorik sınav yapılmaktadır. Halen devam etmekte olan kursumuzda 25 kursiyerimizin başarılı olmaları halinde sertifikaları verilerek isteyen kendi kaloriferini yakacak isteyen ise bu kollarda iş bularak çalışma imkanına kavuşmaktadır” dedi.
Halk Eğitimi, Merkezi Müdürlüğü tarafından verilen kurslar vatandaşların daha rahat katılabilmeleri için Cumartesi ve Pazar günleri düzenleniyor.