ZKÜ Ereğli Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği bölümü 3.sınıf öğrencileri, Armutçuk İlköğretim Okulu ile ortak bir proje düzenleyerek atık pillerin toplanmasını sağlayacak.

Atık pillerin toplanması için düzenlenen ortak projenin amacı, Kandilli beldesi Armutçuk İlköğretim Okulu'nda ana sınıf da dâhil olmak üzere 8. sınıfa kadar tüm sınıfları dâhil ederek önce bilgilendirme ve anket çalışmaları yapılacak 1 aylık süre içinde atık pillerin toplaması yarışma düzenlenmesi.
ZKÜ Eğitim Fakültesi öğrencilerinin Armutçuk İlköğretim Okulu ile düzenledikleri atık pil toplama yarışmasının sonunda ödül töreni düzenleneceği bildirildi.
Yürütülen Proje ile ilgili olarak Proje Koordinatörü Ayşe Toklu şu bilgileri verdi:
Okulda uygulanan Eğitimde bilgilendirme amaçlı konuşmacı olarak ben Ayşe Toklu,  Recep Dilek, Rukiye Değerli anketör olarak da Sevgi Uyar, Elif Tutuş ve Gönül Kocaağa görev aldık.
Bizler Türkçe öğretmenliği üçüncü sınıf öğrencileriyiz. Topluma hizmet uygulamaları dersi için APAK Projesi adını verdiğimiz (atık pillerin doğaya ve insana verdiği zararlar ve onların doğaya tekrar kazanımı) projemizle topluma hizmet etmek amacıyla bir araya gelmiş bir grubuz. Hocalarımız Ereğli Eğitim Fak. Dekanı Prof Dr Ali Azar, Doç Dr Süleyman Yaman Ve Yavuz Saka'nın topluma hizmet uygulamaları dersinde bize; "topluma faydalı olabileceğiniz bir proje üretmenizi istiyoruz. Aynı zamanda bir eğitim olduğunuzu da unutmayın. Bu proje aynı zamanda eğitimize de katkı sağlamalı" dediler.
Biz de bir takım araştırmalar sonucunda atık pillerin doğaya ve insan sağlığına verdiği zararları öğrendik. Ve bunların doğaya bilinçsizce atıldığını, küçük bir pilin doğada 4 metrekarelik alanda üstelik de yaklaşık 100 yıl boyunca tarım yapılamadığını öğrendik. Tabi ki bu atık piller sadece doğaya değil insan sağlığına da çok zararları var. Örneğin nörolojik hastalıktan tutunda iç hastalıklarına kadar hatta içinde bulunduğu zehirli elementler yüzünden ölümlere varan sonuçlar doğuruyor. Üstelik halkımızın bu konuda ya çok az ya da hiç bilinç ve bilgiye sahip olmadığını gördük. Biz de bu konuda projemizi hazırlaya karar verdik. Bu düşünceden yola çıkarak Kdz. Ereğli'nin beldelerinden Kandilli beldesindeki Armutçuk İ.Ö.O. ile iletişime geçtik. Onlara projemizden bahsettik. Projemizi bizler geleceğin öğretmenleri olarak öğrencileri bilinçlendirmeyi amaçlayarak onlara bir yarışma dâhilin de projemizi uygulamaya koyulduk. Yarışma sonunda 1. 2. 3. gelen sınıflarımıza da hediyeler vermeyi amaçladık. Maddi yardıma ihtiyacı olan köy okullarına aynı zamanda bir takım ihtiyaçlarını bu proje kapsamında karşılamayı amaçladık. Bu amaçla sponsor aramaya koyulduk. Sonuç olarak hem okulumuza hem 1. 2. ve 3. gelen sınıflarımıza bir takım elektronik cihazlar, öğrencilere yönelik bir takım eğlenceler ve eğitim araç gereçleri vereceğiz. Şimdi sürpriz olmasını istediğimiz için ancak bu kadar ipucu verebiliyoruz.
Okulumuzda yarışmamızı uygulamak için gereken resmi kurumlardan izni aldıktan sonra okulumuza atık pillerin doğaya ve insana verdiği zararları anlatmak için bir eğitim verdik. Böylece yarışmamıza da resmiyet kazandırdık. 27 Aralık 2011'de de yarışmamız bitecek. Harika bir organizasyonla yarışmamızı sonlandırıp ödüllerimizi vereceğiz.