Çevre Koruma Derneği Başkanı Oktay Türkyılmaz, Köylerde atık pilleri toplanması için Muhtarlara atık pil kutuları teslim ettiklerini bildirdi.

Alaplı Çevre Koruma Derneği Oktay Türkyılmaz, Köylerde atık pilleri toplanması için Muhtarlara atık pil kutuları teslim ettiklerini bildirdi. Hacı Hasan Köyünde köylülerle bir araya gelen Türkyılmaz, “Atık pilleri rasgele sağa, sola değil atık pil kutularına atmalarını istedi. Doğaya atılan pillerin içlerindeki metal bölümlerin zamanla dışarı sızarak çevreye telafisi zor zararlar verdiğini anlatan Türkyılmaz, şöyle dedi;
“Kullanım ömrünü tamamlamış veya uğramış olduğu fiziksel hasar sonucu kullanılmayacak duruma gelmiş atık pillerin içerdikleri cıva, kurşun, çinko, kadmiyum gibi zararlı maddeler toprağımızı, suyumuzu kirletiyor. Her köyde köy muhtarlarına atık pil kutusu dağıtacağız. İnsanlarımız atık pilleri bu kutuların içine atmalarını istiyoruz” dedi.
Konuşmanın ardından, Türkyılmaz ‘atık pil kutusunu Hacı Hasan Köyü Muhtarı Hüseyin Ünlü’ye atık pil kutusunu teslim etti.