Alaplı Belediyesi, ilçedeki atık maddelerin “geri dönüşümü” ile ilgili çalışmalarına bir yenisini daha ekledi; “Atık Yağ Geri Dönüşüm” projesini de başlattı.
İlçedeki atık maddelerin “geri dönüşümü” ile ilgili birçok çalışmaya imza atan Alaplı Belediyesi, bunlara bir yenisini daha ilave ederek, bugünden itibaren “Atık Yağ Geri Dönüşüm” projesini de uygulamaya geçirdi.
Alaplı Belediyesi ile Ezici Yağ Sanayi Biodizel ve Enerji Üretim firması arasında imzalanan sözleşme gereği; Alaplı ilçesinde, bugünden itibaren atık yağların geri dönüşümünü sağlayacak yeni bir süreç başladı; lokantalar ve yemekhanesi bulunan işyerlerine firma tarafından özel olarak hazırlanmış “atık yağ biriktirme” bidonları dağıtıldı. Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu ve firma temsilcilerinin de katıldığı atık yağ geri dönüşüm bidonlarının dağıtımında, konu ile ilgili olarak işyeri sahiplerine bilgi verilerek, hassasiyet göstermeleri, projenin başarılı olmasının hem insan ve çevre sağlığı hem de gelecek nesiller açısından çok önemli olduğu vurgulandı. Alaplı Belediyesi ile Ezici Yağ Sanayi ve Enerji Üretim firması arasında, ilçeden çıkan atık yağların geri dönüşümünü sağlamak amacıyla bugün Belediye Başkanlığında yapılan sözleşmeye, Alaplı Belediyesi adına Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Ezici Yağ Sanayi Biodizel ve Enerji Üretim firması adına da firmanın Bölge Temsilcisi Mücahit Yılmaz imza attı.
Bugün uygulamasına başlanan projeyle ilgili olarak, sözleşmenin imzalanmasının ardından Belediye Başkanlığında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Alaplı Belediyesi’nin bütün atıkların geri dönüşümü noktasında çok önemli çalışmalar yaptığını, bitkisel atık yağların geri dönüşümünün sağlanmasının da bunlardan biri olduğunu vurguladı.