Atina’da düzenlenen özel olimpiyatlarda milli takımımızda yer alan 7 sporcu ve 3 antrenör, şampiyon olarak ilimize madalyayla dönmenin mutluluğunu yaşıyor.
Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından 26 Haziran-4 Temmuz 2011 tarihleri arasında Atina’da düzenlenen  “Özel Olimpiyatlar 13’üncü Dünya Yaz Oyunları”na, 7’si ilimizden olmak üzere Türkiye’den toplam 107 sporcu katıldı. Özel olimpiyatlarda kız basketbol takımı ve erkek karma voleybol takımlarının şampiyonluğunda Zonguldak’tan katılan sporcular gösterdikleri performansla katkıda bulundular.
Şampiyonaya Zonguldak’tan katılan Cansu Turgut, Ekrem Kara, Yalçın Kavraz, Ahmet Çolak, Burak Korkmaz, Seyfettin Bozacıoğlu, Tanju İncedemir ve antrenörleri Erhan Şeref, Barış Işık ve Şaban Kayış onuruna dün sabah Öğretmenevi’nde sabah kahvaltısı düzenlendi.
Yunanistan’ın başkenti Atina’da düzenlenen Özel Olimpiyatlarda şampiyon olan basketbol ve karma voleybol takımlarında yer alan antrenörler ve sporcular, aileleriyle birlikte İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Osman Yılmaz’ın da katıldığı, Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir’in eşi Eda Özdemir tarafından verilen sabah kahvaltısıyla bir araya geldi.
Zonguldaklı sporculara maddi ve manevi destekte bulunan Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir’in eşi Eda Özdemir, sporun gücünün her engeli aştığına değindi.
Özdemir, sporcuların Atina’ya gideceği haberini alınca çok heyecanlandığını ve ülkemize önemli başarılarla dönmelerinden dolayı gurur duyduğunu belirtti. 
Özel Olimpiyatlar Basketbol Sorumlusu Şaban Kayış, olimpiyatlara katılmalarında kendilerine destek olan Zonguldak Valisi Erdal Ata, İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin, Zonguldak İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Osman Yılmaz, gönüllü olarak destek veren Eda Özdemir’e teşekkür etti.
Kayış, gönüllü olarak sponsorluk yapan Eda Özdemir’in “Zonguldak’ın Dilek Sabancısı” olduğunu, bu önemli başarıda payının büyük olduğunu kaydetti.  Zonguldak İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Osman Yılmaz da, bu başarıda Zonguldak’tan sporcu ve antrenörün olmasının gurur verici olduğunu ve her zaman yanlarında olacağını belirtti. 
Daha sonra dereceye giren sporculara ve antrenörlere hediyeleri verildi.