Zonguldak’a bağlı Türkali köyü’ne gelen Atlas sirki kurduklaı devasa çadırda gösterisini sundu.
Türkali köyü muhtarlığının katkıları ile Türkali köyü’ne getirilen sirkte vatandaşlar eğlencenin tadını çıkardılar. Zonguldak’a bağlı Türkali köyü Muhtarlığının katkıları ile kültür etkinlikleri kapsamında Türkali köyü’ne getirilen atlas sirk topluluğu vatandaşlara eğlenceli dakikalar yaşattı. Türkali köyü sahilde bulunan alana kurulan sirk topluluğu devasa çadırda gösterisini yaptı.
Temmuz ayının son haftasında Türkali köyü’ne getirilen sirk topluluğu gösterileri ile davetlilere unutulmaz anlar yaşattılar.
“Cambazhane Şenliği” isimli geleneksel sirk gösterileri ile ilgili bilgi veren bir yetkili, ”Osmanlı şenliklerinden günümüze kalan çok önemli seyirlik sanatlar vardır.
Bu seyirlik sanatlar başta ip cambazları, ateşbazlık, parantebazlık olmak üzere bugün dünya kültür mirası listesinde kabul edilen yüzde yüz bize ait yani Türklere ait geleneksel seyirlik sanatlarımız var. Atlas Gösteri Topluluğu olarak bizim amacımız bu seyirlik sanatların yeniden canlandırılması için karış karış Anadolu’yu gezmek” dedi.  18 kişiden oluşan gösteri topluluğunda özellikle çocuklar palyaço ile eğlenirken, ip cambazının yaptığı gösterileri izleyicilerin yüreklerini ağzına getirdi. Türkali köyü halkı köye getirilen sirk gösterisinden memnun ayrıldı.