Kdz. Ereğli'de dolandırıcılara 6 bin 500 lira kaptıran şahsın parasını polis kurtardı. 5 bin 500 lirasını kurtaran vatandaş, kendisinin düştüğü hataya bir başkasının düşmemesini istedi. İki hafta önce aynı yöntemle dolandırılan maden emeklisinin parasını da polis kurtarmıştı.
Ereğli'de yaşanan telefon dolandırıcılığına bir yenisi daha eklendi. Dolandırıldığını anlayan vatandaş polise yaptığı zamanında başvuru ile banka ATM' inden yatırdığı 6 bin 500 liranın 5 bin 500 lirasını kurtardı.
Ereğli'de yaşayan Tahsin Akbulut (40), eşinin telefonuna gelen Biz Polisiz. Eşinizin telefonundan Astsubay eşi rahatsız edilmiş sözlerinin ardından kendisinin para yatırması gerektiğinin söylenmesi üzerine iki ayrı banka ATM'sinden kendisini arayan kişinin hesabına toplam 6 bin 500 lira yatırdı. Daha fazla para isteyen kişilere para yatırmak istediği sırada dolandırılabileceği aklına gelen Tahsin Akbulut, eşi ve oğlu ile birlikte İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek olayı anlattı. Harekete geçen Polisler, kişinin verdiği hesap numarasının Şanlıurfa'da Ali Demirli ismine ait olduğunu tespit etti. Bankamatiklerden yatırılan 6 bin 500 liranın bin lirasının çekildiğini belirleyen Polisler 5 bin 500 liraya bloke koydurdu.
Emniyet çıkışında olayı anlatan Tahsin Akbulut, Beni aradıklarında kendilerinin polis olduklarını, eşimin cep telefonundan astsubay eşinin rahatsız edildiğini söylediler. Bu nedenle bana suç duyurusunda bulunulmuş. Bu yüzden bunu önlemek ve vatandaşları yakalamak amacıyla arandığını söylediler. Eşimi aradığımda evde polis olduğunu söylemesi üzerine bu tongaya düştük. Ancak işe erken uyanınca polise başvurduk. Yatırdığımız paraya bloke koydurduk. Savcılık tarafından yapılan araştırma sonrasında paramızı geri alabileceğiz. dedi.
Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri 9 Şubat günü aynı yolla dolandırılan maden emeklisi Şerafettin Arslan'ın parasını da kurtarmış, yapılan soruşturmada parayı Antalya'dan çekmeye çalışan kişi banka görevlileri tarafından yakalanmıştı.