Zonguldak'ta bir bankaya ait atm cihazına zarar veren kişi veya kişilerin bankamatikten para alamadıkları belirtildi.
Banka görevlisi R.U. Para Grup Merkezi Yöneticisi olarak görev yaptığını gece saat 2.45 sıralarında Zonguldak çarşı merkezinde bulunan bankamatik cihazının alarm sisteminden bağlantının koptuğu bilgisini verdiğini, kendisinin 3.10 sıralarında bankamatiğe ulaştığını, görevli memurlar ile yapmış olduğu kontrolde bankamatiğin üst bölümünde bulunan siren kısmının kırık olduğunu, bankamatiğin arka kapısının olduğu yerde 10 kg ağırlığında moloz taş olduğunu, bankamatiğin sol tarafında beyaz renkli alarm kutusu kapağının kırık olduğunu ve Telekom'a ait bağlantı kablosunun kesik olduğunu gördüğünü belirterek, bankamatikten para alınmadığını ifade etti. R.U. kimliği belirsiz kişi veya kişilerin yakalanmasını istedi.

Soğuksu'da 
oto hırsızlığı
Soğuksu Polis Merkezi Amirliği'ne intikal eden olayda kapalı otoparka park ettiği aracının yerinde olmadığını fark eden bir kişi şikayette bulundu.
R.G. aracın kardeşine ait olduğunu ancak aracı yaklaşık 4 yıldır kendisinin kullandığını 19.30 sıralarında aracını ikamet ettiği apartmanın kapalı otoparkına park ettiğini 7.20 sıralarında evinde olduğu sırada aracın kontak anahtarını araç üzerinde unuttuğunu fark etmesi üzerine aracı park ettiği yere gittiğini ancak aracı yerinde göremediğini iddia ederek şikayette bulundu. Kimliği belirsiz oto hırsızlarının geniş çaplı aranmasına başlanıldığı belirtti.

Aracın kontak 
kısmını sökmüş
Zonguldak'ta bir kişi aracının park ettiği yerden 10 m ileride gördüğünü iddia ederek şikayette bulundu.
Soğuksu Polis Merkezi Amirliğine yansıyan olayda Y.T. Tofaş Kartal marka aracının uzun süredir evinin bulunduğu sokakta park halinde olduğunu, aracını park ettiği yerden yaklaşık 100 metre ileride gördüğünü iddia ederek şikayette bulundu. Y.T. araçta yaptığı incelemede sol ön camın kısmen açık olduğu, kontak kısmının sökülmüş olduğu, direksiyon altında bulunan kabloların sökülmüş olduğu, araç içerisinde 1 adet metalik pense ve 1 adet çakı olduğunu belirterek kişi veya kişilerin bulunmasını istedi. Olay ile ilgili geniş çaplı soruşturma devam ediyor,


TV ile dolandırıcılık
Zonguldak'ta bir kişi televizyon kanalından sipariş verip ücretini bankadan yatırdığı telefonunun gelmemesi üzerine şikayette bulundu.
Kilimli Polis Merkezi Amirliği'ne yansıyan olayda M.K. ismini hatırlayamadığı bir televizyon kanalında cep telefonu tanıtım reklamı gördüğünü ve televizyon reklamında bulunan numarayı arayarak telefon siparişi verdiğini, ödemeyi İş Bankası kredi kartından gerçekleştirdiğini ancak yaklaşık 1 aydır telefonun kendisine gelmediğini, İş Bankasından ekstre aldığında ödemenin yapıldığını gördüğünü belirterek şikayette bulundu. Olay ile ilgili tahkikat sürüyor.


Arkadaşının 
üzerinden 
hat ve telefon aldı
Zonguldak'ta bir öğrenci okul arkadaşına kendi adına 2 tane faturalı hat aldığını, bir süre sonra faturaların borcunun ödenmemesi üzerine hatları kullanan arkadaşına ulaşamadığını belirterek şikayette bulundu.
Kdz. Ereğli Polis Merkezi Amirliğine intikal eden olayda İ.A. öğrenci olduğunu, 2011 yılının Nisan ayında okul arkadaşı olan şüpheliye kendi adına 2 adet Turkcell faturalı hat aldığını, 2012 yılının Mayıs ayına kadar şüpheli M.A.'nın hatları kullandığını ve faturaları ödediğini, Mayıs ayında hatları şüphelinin üzerine devretmek için kimlik fotokopisini M.A.'ya verdiğini, daha sonra şüphelinin hatları kendi üzerine aldığını söylediğini, 2012 yılının Temmuz ayında Turkcell müşteri hizmetlerinin kendisini arayarak bu hatların borcu olduğundan dolayı hakkında icra takibi başlatıldığını söylediklerini, bunu üzerine yaptığı araştırmada hatların hala kendi üzerinde olduğunu ve şüpheliye verdiği kimlik fotokopisi ile şüphelinin hatlar üzerinden kampanyada olan 2 adet cep telefonu aldığını ve telefonların ücretinin faturaya yansıdığını öğrendiğini, arkadaşı M.A.'ya ulaşamadığını belirterek şikayette bulundu. M.A.'nın aranmasına başlanan olayda tahkikata devam ediliyor.