Zonguldak Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) ile İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin bir süredir üzerinde çalıştığı "İletişim Atölye Projesi" hayata geçiyor.
Tam gün gerçekleştirilecek bir haftalık atölye çalışması, 15 Temmuz 2010 Perşembe günü başlıyor. Karaelmas Gazeteciler Derneği'nin bir süredir üzerinde çalıştığı proje kapsamında yapılacak atölye çalışmasında iletişimin farklı alanlarında eğitim yapılacak. İki farklı salonda gerçekleştirilecek atölye çalışmalarına; yerel gazete, TV, radyo, internet yayıncılarının ve çalışanlarının yanı sıra kurum ve sivil toplum örgütlerinin basın-yayın ve iletişimle ilgili birimlerinde çalışanlar iletişim, sinema ve belgesel üzerine eğitim almak isteyenler de katılabilecek.
Atölyede yer alacak konular arasında habercilik, haber fotoğrafçılığı, röportaj teknikleri, dergi yayıncılığı, editörlük, internet yayıncılığı, sayfa düzeni, görsel habercilik ve habercilik, belgesel ve sinema gibi konular var.
Karaelmas Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu, çalışmalarla ilgili hazırlıklarını sürdürüyor.
Yönetim Kurulu adına çalışmayla ilgili bilgi veren Başkan Atilla Öksüz, "Dernek olarak yıllardır meslektaşlarımızın eğitimleriyle ilgili çalışmalar yapmaya özen gösteriyoruz. Burada en temel amaç, başta genç arkadaşlarımızın bilgi ve donanımlarını geliştirmelerine yardımcı olmak… Hepimiz bu eğitimlerden yararlanıyoruz. Zonguldak'ta basına ve iletişime kalite getirmek zorundayız. Sağlıklı iletişimle daha güvenilir bir medya oluşturmanın temelinde eğitim var. Bahçeşehir Üniversitesi ile yapacağımız proje, gazeteciler dışında, kurum ve sivil toplum örgütlerinin basın iletişimle ilgili birimlerinde çalışanlar ile özellikle iletişim ve internet yayıncılığı ve belgesel sinemaya merakı olan herkese açık bir atölye olacak. Bu organizasyonun fikir babalarından biri olan değerli dostumuz fotoğraf sanatçısı ve Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Haluk Çobanoğlu ile Mahmut Çınar'a teşekkür ediyoruz. Öte yandan salonlarını bize açarak projeye destek olan Sergi Odası sahibi İbrahim Akyürek ile 3F Yabancı Dil Kursu sahibi Hikmet Yılmaz Özdemir'e şükranlarımızı sunuyoruz. Katılımcı arkadaşlarımıza şimdiden başarılar diliyoruz" dedi.
Öksüz, atölyenin ücretsiz olduğunu belirterek, kayıt yaptırmak isteyenlerin eski İl Özel İdare binasının zemin katında bulunan Karaelmas Gazeteciler Derneği'ne bizzat kayıt yaptırmaları gerektiğini belirtti. Dersler, Sergi Odası ve 3F İngilizce Dil Kursu'nda gerçekleştirilecek.
14 Temmuz'da kayıtların sona ereceği atölye çalışmasının sonunda katılanlara sertifika verilecek.