Kdz. Ereğli’deki Atatürk Kültür Merkezi (AKM)  Vedat Can Sergi salonunda Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Eşsiz Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 10 Kasım 1938’de kaybetmenin 79. Yıldönümünde düzenlenen etkinlikler kapsamında düzenlenen resim sergiye sanatseverler büyük destek verdi.


Kaymakam Nazım Madenoğlu, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, CHP ilçe Başkanı Sertan Ocakçı, Sanat Kurumu Derneği Başkanı Cihangir Amca, önceki Başkanı Durmaz Demiroğlu, Heykeltraş Yaman Civan, sanat dünyasının önde gelen bir çok isminin de katıldığı sergi Atatürk Kültür Merkezi’ndeki Ressam Vedat Can Sergi Salonunda yapıldı. Sergide konuşan Uysal, bölgenin yetiştirdiği en ünlü ressam olan Osman Zeki Oral’ı unutmadıklarını ve O’nun anısını yaşatmak için bir büstünün yapılıp Bozhane Çınaraltına konulacağını belirtirken “Açık alanda canlı performansların yapıldığı ve sergilerin açıldığı bir alan yaratacağız” dedi.

Osman Zeki Oral’ın öğrencisi olan Ressam Meral Atsan’ın açtığı ve yüzden fazla resmin sergilendiği etkinliğe olan büyük ilgi ve sevgi, sergiye emeği geçenleri mutlu etti.

Başta çini ve ebru sanatına büyük emek veren  İlhan Poyrazoğlu olmak üzere, Osman İnce, Tezcan Çetin, Bahar Kaya, Rahime İnan, Atike Önder, Nazike Özkan, Ülkü Zeki, Belgin Alcan, Çağlar İlgen, Alp Amca, Zeynep Sude Alaoğlu, Zeynep İpek, Nihan ÖzçakırAyberk Erdil, Zülal Özçakır, Affan Ürkmez gibi bir çok ismin eserleri de sergide yer aldı.

Sergi bir hafta boyunca gezilebilecek.