Ticaret ve Sanayi Bakanlığı'nca düzenlenen 12-18 Ekim tarihlerinde kutlanmaya başlanan , "Ahilik Haftası" etkinlikleri kapsamında Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Kılıç bir kutlama mesajı yayınladı.
Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Kılıç, Ticaret ve Sanayi eski Bakanı ve halen Dış Ticaretten sorumlu Devlet Bakanı Sayın Zafer Çağlayan ile Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müfit Göçen ve Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Bahamettin Öztürk'e de birer kutlama mesajı göndererek şunları kaydetti:
"Ticaret yaşamımızda Ahilik ve Lonca sisteminin günümüze kadar gelişiminde köklü bir altyapısı olan Ahilik geleneğimizin bir hafta etkinliğiyle kutlanmasının sevincini paylaşıyoruz. Ahilik, inanç ve düşünce sistemiyle yoğrulmuş ve ihtiyaca göre kurulmuştur. Bugün nasıl ki kalkınmış birçok ülkede ahilik prensiplerinin izlerini görüyorsak, yarın da ilerlemiş toplumların yükselmesinde ahilik ilkelerinin, önemli rol oynadığı görülecektir. Bu insanlık öğretisi olan sistemden çıkartmamız gereken birçok dersin olduğuna inanarak sizlerin, tüm çalışan esnaf ve sanatkârlarımızın Ahilik Haftası'nı candan kutlar, hayırlı kazançlar dilerim."