Kdz. Ereğli Belediyesi’nin önceki Hukuk İşleri Müdürü  Celal Tatar, Kdz. Ereğli Hukukçular Derneği’nde düzenlenen törende, Baro Yönetim Kurulu’nun huzurunda yemin ederek ruhsatını aldı ve avukatlığa resmen başladı.
Celal Tatar’ı ilk kutlayan da Zonguldak Baro Başkanı Av. İbrahim Kerem Ertem oldu. Tatar’ın rozetini de Av. Ömer Kara taktığı Celal Tatar, bürosunu da açarak resmen avukatlığa başladı.
Celal Tatar’ın kızı ve Kdz. Ereğli Belediyesi’nin şehir plancılarından Gamze Tatar babasının 65 yaşında avukatlık cüppesini giymesiyle ilgili duygularını ise şöyle dile getirdi:


“Yaşın yaşlanmanın önemi yok, önemli olan yaşam enerjinizin yaşı, cesaretiniz azminiz, sabrınız....Babamın yıllar önce yarım bıraktığı Hukuk Fakültesi ile arasına eş, iki evlat, başka bir okulun başka bir bölümü, onurla başarıyla sürdürülen ve tamamlanan uzunn bir memuriyet ve daha pek çok şey girdi. "Olur mu? olmaz mı?" laf kalabalıklarına kulak tıkadı 60 yaşında Hukuk Diplomasını aldı. Bugün, 65 yaşına bir kaç ay kala "Avukatlık" cübbesini giyerek yemin etti. Hissettiğimi gurur ve sevinç olarak tanımlamak çok yetersiz kalıyor. Benim hayranlık duymak örnek almak için süper kahramanlara ihtiyacım yok böyle bir babam ve en az onun kadar şahane bir annem var ve onların varlığı için yaradana her gün her an şükürler olsun..."