Alaplı'da, avlanırken ateş ederek kanadından yaraladığı yavru yaban kazını acıyarak önce iyileştiren ardından bakımını üstlenen avcı ile evcilleştirdiği hayvanın dostluğu görenleri şaşırtıyor.
Küçükteke köyünde yaşayan Sami Çelik (70),  15 yıl önce dere kenarında avlarınken fark ettiği yavru kazı ateş ederek yaraladı. Kanadına saçma isabet eden hayvana acıyan Çelik, kazı evine getirerek tedavi ettikten sonra başka avcılar tarafından vurulur korkusuyla doğaya salmadı.
Önce tavuklarıyla birlikte baktığı sonra özel yuva yaptığı yaban kazına "Gülüm" adını veren Çelik,  15 yıldır beslediği hayvanı yanından ayırmıyor.
Sami Çelik, yaban kazına çocuğu gibi baktığını, onunla konuştuğunu ve bahçede yürüyüş yaptığını söyledi.

-"Vicdan azabı çektim"-
Hayvanı kanadından yaraladıktan sonra vicdan azabı çektiğini, iyileşmesi için elinden geleni yaptığını ifade eden Çelik, şunları kaydetti:
"Yavru kazın kanadını tedavi ettim, iyileştirdim. Bir süre evde baktım, sonra doğaya salmak istedim. Ancak, avcılar kazı vurur düşüncesiyle bakmaya karar verdim. Tavuklarla bir süre yaşadı. Onlarla hiç anlaşamadı sonra ben ona özel bir yer yaptım. Sürekli yem verdim, özel ilgi gösterdim. Her sabah akşam konuşmaya başladım. 'Gülüm' dediğim zaman bana karşılık verdiğini fark edince ona bu ismi verdim. Çarşıya gittiğim zaman eve dönerken 50 metrede uzaktan 'Gülüm' diye bağırınca benim sesi duyar ve hemen karşılık verir."
Çelik, denize ya da bahçeye giderken yaban kazının önünde yürümekten keyif aldığını vurgulayarak, "Adeta bana eskortluk yapıyor. Onu önümde ilerlerken görenler şaşırıyorlar.
Doğaya saldığım yaban kazı, 1 gün gezdikten sonra geri geliyor, onu evladım gibi seviyorum. Avcılar vuracak diye çok korkuyorum".