Türkiye Taşkömürü Kurumu  Üzülmez Müessesesi Asma-Dilaver İşletme Müdürü iken işten atılan bir işçi tarafından öldürülen Maden Mühendisi Avni Cinel, ölümünün 6'ncı yılında kurum önündeki kendi adına yaptırılan anıt başında anıldı.  Anma törenine; Genel Maden İşçileri Sendikası  Genel Başkanı Ramis Muslu ve bazı Yönetim Kurulu üyeleri, TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şube Başkanı Erdoğan Kaymakçı ve Yönetim Kurulu üyeleri, TTK Üzülmez Müessese Müdürlüğü yetkilileri, Avni Cinel'in eşi Fatma ve kızı İrem Cinel, yakınları ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çalışma arkadaşları katıldı.
TTK Üzülmez Müessesi'ne bağlı Asma-Dilaver İşletme Müdürlüğü önündeki anıtta düzenlenen törende, bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından, Avni Cinel'in anıtına eşi Fatma ve kızı İrem çiçek bıraktılar.
Törende konuşan TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şube Başkanı Erdoğan Kaymakçı, Cinel'in 6 yıl önce görevinin başında katledilmesinin üzüntüsünü halen yaşadıklarını belirterek, "Türkiye'de iş hayatında yozlaşma yaşanıyor.
Bu yozlaşma nedeniyle iş ve kişisel hayatımızda zaman zaman büyük acılar yaşıyoruz. Kendini bilmeyen, işe gelmeden maaş almayı alışkanlık haline getiren insanlar, akıl almaz baskılar ve şiddetsel saldırılar uyguluyorlar. Böyle ortamda meslektaşımızı kaybettik. Bundan sonra iş hayatında sevginin, barışın ve dostluğun hakim olması için gereken tüm önlemlerin sivil toplum kuruluşları, kurum yöneticileri ve siyasiler tarafından alınması şarttır" dedi. Muslu, TTK Üzülmez Müessese Müdürlüğü yetkilileri ile işçiler katıldı. Avni Cinel, 16 Eylül 2004'te, sabah ocak şeflerine talimat vermek üzere gittiği tertip yazıhanesinden çıktığı sırada, işten atılmış maden işçisi Nevzat Aydın'ın bıçaklı saldırısına uğrayarak yaşamını yitirmişti.