Avrupa Zonguldaklılar Derneği Yönetim Kurulu, CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Önder Gazetesi Sorumlu Müdürü ve Derneğin Ereğli-Alaplı Sorumlusu Mustafa Kemal Bektaş, Derneğin Batı Karadeniz Sorumlusu İrfan Yazıcıoğlu, Avukat Engin Güner'e teşekkür plaketi verdi.

 

TEK TEK TEŞEKKÜR EDİLDİ

Avrupa Zonguldaklılar Derneği'nin Almanya'nın Gelsenkirchen kentinde düzenlediği ve yüzlerce Zonguldaklının bir araya geldiği dayanışma gecesi renkli görüntülere sahne oldu. Dernek binasında gerçekleştirilen programlarda ise derneğin çalışmalarına maddi manevi katkı sağlayan isimlere teker teker teşekkür edildi.

 

"MADDİ MANEVİ KATKI SAĞLIYOR"

Dernek Başkanı Mehmet Karakulak, Ereğli Belediye Başkanı Uysal'ın da plaket aldığı törende Önder Gazetesi Sorumlu Müdürü ve Ereğli-Alaplı Sorumlusu Mustafa Kemal Bektaş'a da teşekkür plaketi vererek, "2011-2012 yıllarında derneğimizin öğrenci gruplarının projelerinde de görev almıştı. Hem derneğimize Ereğli ve Alaplı'da hem de Almanya'da da destek oluyor, maddi manevi destek sağlıyor. Kendisine camiamız için teşekkür ediyorum" dedi.

 

KDZ.EREĞLİ FARKI

Derneğin kuruluşunun 20. yılı nedeniyle düzenlenen geceye ise Ereğli damgasını vurdu. AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Ereğli TSO yöneticileri Sertan Yalçın ve Mehmet Çivici, avukatlar, işadamlarının da aralarında bulunduğu yaklaşık 40 kişi bu etkinlikte yer alırken özellikle Almanya'nın pek çok kentinde yaşayan Ereğlililer de bu coşkuyu yaşadı, Türkiye'den gelen misafirler ile sohbet etti. Zonguldak'tan gece için giden isimler derneğe katkı olmak amacıyla tüm masraflarını da kendileri karşıladı.

 

ALMANYA'DA EREĞLİ ZİRVESİ HEDEFİ

Öte yandan Avrupa'nın pek çok kentinde bulunan Kdz.Ereğlili isimleri bir araya toplayabilmek için ise yeni bir çalışma başlatılıyor. İşadamından ev hanımına, öğrencisinden sporcusuna kadar Almanya başta olmak üzere Avrupa'nın farklı kentlerinde yaşayan Kdz.Ereğlililerin davetli olacağı önümüzdeki aylarda bir kahvaltı programının düzenlemek için ise girişimler başlatıldı.

 

KONUKLARDAN TEŞEKKÜR

Davetliler ise dernek yöneticilerinin yoğun bir çalışma programı içerisinde evlerinden ve işlerinden de zaman ayırarak gerçekleştirdiği bu etkinlikten ve kendilerine gösterdikleri yakın ilgiden dolayı teşekkür etti.

 



(Haber Merkezi)