Kdz.Ereğli’de mesleki eğitim kalitesini arttırmak, mesleki rehberlik ve kariyer danışmanlık sisteminin güçlendirilmesini sağlamak, kurum ve yöneticilerin mesleki ve teknik yeterliliğini geliştirerek, Ereğli’nin iç piyasasını karşılayacak uluslar arası nitelikte eleman yetiştirmek doğrultusunda Kdz.Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan Avrupa Birliği projesi kabul edildi.

 

Avrupa Birliği Projesi kapsamında Karadeniz Ereğli’den 24 kişilik grup Almanya ve Hollanda’da saha ziyaretleri gerçekleştirecek. Karadeniz Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz ve projede yer alan okul yöneticileri ile Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay’ı ziyaret etti.

 

3’Ü ORTAK TOPLAM 8 PROJE

Korkmaz, Avrupa Birliği Projesi kapsamında hazırladıkları, “Mesleki Eğitimde Sürekli Gelişim” projesinin kabul edildiğini, bu doğrultuda saha ziyaretlerine de başladıklarını söyledi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 3’ü ortak olmak üzere 8 projede yer alacaklarını projenin amacının ise mesleki eğitim kalitesini arttırmak, mesleki rehberlik ve kariyer danışmanlık sisteminin güçlendirilmesini sağlamak ve Ereğli’nin iç piyasasını karşılayacak uluslar arası nitelikte eleman yetiştirmek olduğunu belirten Korkmaz şunları söyledi:

 

ALMANYA VE HOLLANDA ZİYARETLERİ

“Bu başvuruları genelde alışılabilmiş okullar hazırlıyordu, biz de bunu Milli Eğitim Müdürlüğü olarak kendimiz yapalım istedik, ilk projeyi de gerçekleştiriyoruz. Adeta okullarımız bir Avrupa çıkarması yapacaklar. Toplam 8 projeye katıldık 5’i Ereğli’den 5 tanesi okullar tarafından hazırlandı 3 tanesi ise ortak. Projenin içeriğine baktığımızda Almanya ve Hollanda ziyaretleri var. Katılımcılar Uzunmehmet Meslek Teknik Anadolu Meslek Lisesi, Ereğli Meslek Teknik Anadolu Meslek Lisesi, Ticaret Meslek Teknik Anadolu Meslek Lisesi, Rehberlik Araştırma Merkezi ve Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası’ndan oluşturulan 24 kişilik bir ekip vardır.

 

PROJENİN AMACI

Projenin amacı ilçemizdeki mesleki eğitim kalitesini arttırmak, mesleki rehberlik ve kariyer danışmanlık sisteminin güçlendirilmesini sağlamak, kurum ve yöneticilerin mesleki ve teknik yeterliliğini geliştirerek, Ereğli’nin iç piyasasını karşılayacak uluslar arası nitelikte eleman yetiştirmek. Bunun yanında meslek liselerimizin hazırladığı projeler var, 2015 yılının Avrupa’da ilçemize iyi bir kazanım sağlayacağına inanıyoruz”

Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay da başarıda emeği geçenlere teşekkür ederek, “Güzel bir proje yapıldı bu projede de kabul edildi. Herşeyin başında kültür alışverişi yapılması da önemlidir. Emeği geçenleri kutluyorum” dedi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)