Alaplı'da iş adamı Kadir Erçal, Çin'e fındık ürünleri ihracatının ardından Avrupa'ya da fındık ezmesi ihracatına başladıklarını söyledi. 
Kadir Erçal, Çin'e fındık ürünleri ihracatının ardından Avrupa ülkelerine fındık ezmesi ihraç etmek için girişimlere başladıklarını söyledi. İlk etapta numune olarak 15 bin şişe fındık ezmesi Almanya, Belçika, Hollanda ve Fransa'ya gönderdiklerini belirten Erçal, "Firma olarak imal ettiğimiz ürünlerimizi dünyaya tanıtmak ve kullanmalarını sağlamak için geçtiğimiz yıllarda bir strateji geliştirmiştik. İlk hedeflerimizin başında dünyanın en büyük nüfusuna sahip Çin'i ürünlerimiz ile tanıştırmak oldu. Bunda başarılı olduk ve fındık ürünlerimizi Çin ile buluşturarak ülkemize döviz girdisi sağladık. Asıl hedefimiz Avrupa ülkelerine de ürünlerimiz tanıştırmak ve ihracat yapmaktı. Şu anda bunu da gerçekleştirmiş oluyoruz. Avrupa ülkelerinden Almanya, Belçika, Hollanda, Fransa gibi ülkelerdeki marketlere numune natürel fındık ezmesi gönderdik. Daha sonra bize krema şeklide olsun diyerek tekrar 15 bin şişelik tekrar numune göndermemizi istediler.
O ülkelerin istediği gibi tekrar imalat yaparak istedikleri miktarı yeniden gönderdik. Numune gönderdiğimiz ülkelerden çok olumlu haber geliyor. Buda bizi ilerisi için sevindiriyor. İnşallah önümüzdeki süreçte dünyanın diğer ülkelerine de ürünlerimiz ihraç ederek hem ülkemizi tanıtmış olacağız, hemde ülkemize döviz girdisi sağlayacağız dedi.