İş kazaları sıralamasında ilk sırada olan İstanbul’u; İzmir, Bursa, Manisa ve Zonguldak izliyor.

Yapılan araştırmalara göre Türkiye’de 2015 yılının ilk yarısında iş kazalarında ölen insan sayısı 867 olurken, bu yılın ilk altı aylık döneminde ise 912 kişinin hayatını iş kazaları sebebiyle kaybettiği ortaya çıktı. İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’nin (İSİG) verilerine göre, iş kazaları sonucu meydana gelen ölümlerde Avrupa’da ilk sırada olduğumuz ortaya çıkarken, ülkemizde görülen iş kazalarının nedenleri arasında servis/trafik kazaları, ezilme, göçük, düşme, elektrik çarpması gibi başlıkların öne çıktığı belirlendi.

 

İş kazalarında İstanbul, İzmir ve Bursa ön sırada yer aldı…

 

Türkiye genelinde en fazla iş kazası meydana gelen iller arasında İstanbul ilk sırada yer alırken, İstanbul’u sırasıyla İzmir, Bursa, Manisa, Zonguldak, Tekirdağ, Kocaeli, Ankara, Denizli, Kayseri, Adana, Antalya ve Kütahya’nın takip ettiği belirlendi. İş kazası sonucu ölümlerin en fazla olduğu iller ise İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Gaziantep, Konya, Kocaeli, Adana, Hatay, Manisa, Antalya, Erzurum, Zonguldak, Mersin, Elazığ, Kayseri ve Tekirdağ olarak sıralandı.

 

İş Kazalarındaki artış haberlere de yansıdı…

 

Medya Takip Ajansı Interpress’in üç bine yakın ulusal, bölgesel ve yerel gazete ile dergiyi kapsayan incelemesine göre, 2016 yılbaşından bu yana geçen altı aylık sürede yazılı basında iş kazaları ile ilgili 15 bin 895 haber çıktığı belirlendi. İş kazaları sonucu ölümler ile alakalı da yazılı basına son altı ayda 3 bin 653 haber yansıdığı saptandı.