ÖDP Zonguldak İl Başkanı Ali Deliak, İstanbul’da yaşanan ve 10 kişinin yaşamını yitirdiği iş kazası ile ilgili yaptığı açıklamada, iş kazası diye adlandırılan iş cinayetler konusunda Türkiye’nin dünyada üçüncü, Avrupa’da da birinci sırada olduğunu açıkladı.

 

ÖDP Zonguldak İl Başkanı Ali Deliak, İstanbul’da yaşanan ve 10 işçinin yaşamını yitirdiği iş kazası ile ilgili değerlendirmede bulundu. İktidarı sert bir dille eleştiren Deliak, birleşik muhalefet hattına dikkati çekti. Kentsel dönüşüm projesi doğrultusunda kimi yandaş inşaat şirketlerine peşkeş çekildiğini iddia eden Deliak konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “İstanbul'da kentin merkezi bölgelerinde sürdürülmekte olan kentsel dönüşüm projesi doğrultusunda kimi yandaş inşaat şirketlerine peşkeş çekilen yerlerden biri olan eski Ali Sami Yen Stadyumunun olduğu alanda yapılan gökdelenlerin servis asansöründe meydana gelen arıza sonucu 10 işçi kardeşimiz hayatını kaybetmiştir. Ölen işçilerimizin yakınlarına ve tüm yurttaşlarımıza başsağlığı dileriz. İş kazası diye adlandırılan iş cinayetleri konusunda Dünyada üçüncü, Avrupa da ise birinci sıradayız. Ülkeyi yönettiğini zanneden iktidar odakları her nedense bu konularda hemen hemen hiç konuşmazlar. Sadece valileri ve mülki idare amirleri tarafından "konunun araştırıldığı ve varsa sorumlularının tespit edilerek cezalandırılacakları" açıklamaları yapılır. Bu iş cinayeti sonrasında da İstanbul Valisi benzer bir açıklama ile kamuyu bilgilendirme daha açık bir deyimle toplumu uyutma ve hedef şaşırtma görevini yerine getirdi. 

 

TOMALAR HAZIR KITA

Ölen işçi kardeşlerimizin yakınları, işyerinde çalışan diğer işçiler ve basın mensuplarının ise olay yerine yaklaştırılmamaları için çevik kuvvet ve her zaman olduğu gibi Tomalar hazır kıta olarak görev başındaydı. Bu tür inşaatlar, merkezi hükümetin planları ve sorumluluğunda Büyükşehir Belediyesi gözetiminde devam eden inşaatlardır. Yasaların ve mahkeme kararlarının uygulanması ile ilgili ülkemizde herkesin gözü önündeki en büyük örnek; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakan'ken söylediği; mahkeme kararlarını hiçe sayan "gelsinler, yıksınlar da görelim. İnşaat planlandığı şekilde tamamlanacaktır" sözleridir.  Halkımızın gerçekleri görmesini engellemek için sürekli gündem değiştiren ve bilgi kirliliği yaratmaya çalışan iktidar odakları, her iş cinayeti sonrasında olduğu gibi bu katliamın da unutulması için elinden geleni yapacaktır.

 

“BİRLEŞİK MUHALEFET HATTI”

İşte böylesi durumlarda halkımızın konunun üzerine çözüm talepleriyle gidebilmesi için "Birleşik Muhalefet" hattının oluşturulması önem kazanmaktadır. İktidar odaklarının medyanın önemli bir kısmını da arkasına alarak oluşturduğu; her türlü hak arama mücadelesini susturma ve örgütlenmeyi engelleme saldırıları başka türlü engellenemez. Torunlar İnşaat tarafından yaptırılan gökdelenlerin servis asansöründe iş cinayetine kurban giderek yaşamını yitiren kardeşlerimizden Cengiz Tatoğlu, Zonguldak-Çaycuma'lıdır. Ailesine ve iş arkadaşlarına ve tüm emekçi halkımıza başsağlığı dileriz”

 

(Haber Merkezi)