Avukat Yılmaz Efe, ilçedeki Özel Echomar Hastanesi'nde kendisine sağlık hizmeti verilmediğini belirterek Sağlık Bakanlığı'na şikayet dilekçesi gönderdiğini açıkladı.

Efe, konuya ilişkin yaptığı basın açıklamasında, hastanenin sahibi Alp Demir Zorlu'nun bizzat hastane personeline talimat verdiğini ve bu talimat doğrultusunda rahatsız olmasına rağmen hastaneden tedavi göremediğini belirtti.

"İŞÇİ EMEKÇİ KARDEŞLERİMİZİN HAKLARINI KORUMAK VE SAVUNMAK"

Efe açıklamasında şu görüşlere yer verdi: "Bu şehrin bir evladı olarak uzun yıllardır Ereğli'de serbest avukatlık yapmakta, gerek ilimizde ve gerekse İstanbul'da olmak üzere yoğun olarak da iş davaları bakmaktayım. Mesleğim uyarınca işçi-emekçi kardeşlerimizin haklarını korumak ve savunmak adına bir çok değişik kuruma dava açma mecburiyeti gerekmektedir. Bunlardan birisi de Ereğli'de faaliyet gösteren Echomar Hastanesi, ticari ismi ile Uğur Sağlık Hizmetleri A.Ş.'dir.

"ALP DEMİR ZORLU'NUN EMRİ VAR"

Yüksek tansiyon rahatsızlığı sebebiyle, Echomar Hastanesi'nde çalışmakta olan ilimizin ve ilçemizin en büyük değerlerinden Doçent Doktor Mehmet Yaman'a tedavi olmaktayım. 18 Mayıs tarihinde kontrol amaçlı olarak Echomar Hastanesi'nden 11.45'e randevu aldım. Belirttiğim saatte Echomar Hastanesi'nin birinci katında bulunan hasta kayıt birimine başvurduğumda, görevli çalışan dosyamda hastanenin sahibi olan Doktor Alp Demir Zorlu'nun, bu hastanede hiçbir doktora tedavi olamayacağıma dair bizzat emir ve talimat olduğunu söyleyerek tedavi ve kontrol talebimi kabul edemeyeceklerini söylemiştir.

"SIRF ÇIKARDIKLARI İŞÇİLERİN İŞÇİLİK DAVALARINI ÜSTLENDİĞİM..."

Bir ticarethaneden ziyade bir sağlık kurumu işlettiğini, yaşam hakkının tüm canlıların en kutsal hakkı olduğunu her an hatırlaması gereken ve kendisi de bir doktor olan Alp Demir Zorlu'nun sırf hastanelerinden çıkardıkları işçilerin işçilik davalarını üstlendiğim ve davalarını kazandığımız için göstermiş olduğu bu olumsuz davranışı, bir Ereğlili olarak bu kentte doğmuş, büyümüş, bu kente hizmet eden, işçi emekçi avukatı olarak beni ve ailemi derinden üzmüştür. Yüksek tansiyon rahatsızlığım nedeniyle yaşayabileceğim tüm sağlık problemlerinden, tedavi olmamı yasaklayan Alp Demir Zorlu sorumludur"