CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Zonguldak’ta her 100 esnaftan 69’nun Sosyal Güvenlik Kurumu’na borçlu olduğuna dikkat çekerek, “AKP’nin bakanları mahdumlarını düşünmekten esnafı, işçiyi, emekliyi düşünmeye zaman bulamıyor” dedi.

Köktürk, bakan çocuklarının yatak odalarından milyonlarca dolar ve euro çıkarken, halkın soğan ekmekle yaşama tutunmaya devam ettiğini belirtirken, görüşlerini şöyle dile getirdi:

 

ZONGULDAK ESNAFI DA BORÇLU

AKP İktidarı ile birlikte Zonguldak’ta yaşanan sıkıntı her alanda kendini ağır bir şekilde hissettirmektedir. İşsizliğin had safhaya ulaştığı, göçün doludizgin devam ettiği, emeklinin omuzlarında tutunmaya çalışan Zonguldak’ta, AKP politikalarının esnafı da derinden etkilediği ve bu gerçeğin göz ardı edildiği görülmektedir.

2013 yılı haziran ayı itibariyle, Bakanlık verilerine göre;Zonguldak bütününde toplam esnaf sayısı: 16.168’dir.

Zonguldak’ta; 5510 Sayılı Kanunun4–1/b kapsamındaki SGK’ya prim borcu olan sigortalı esnaf sayısı ise; 10 bin 998’dir. (2011 Yılı Ekim ayı itibariyle 7251 olan borçlu sayısı oldukça artmıştır.)

Bu madde kapsamındaki esnafların SGK’ya olan toplam prim borcu miktarı 71. 195.386 TL, toplam ceza miktarı ise; 23.605.492 TL’dir.

Bu rakamlardan açıkça anlaşılacağı üzere; Zonguldak’taki her 100 esnafın 69’u SGK’ya borçludur…

Keza; SGK’ya borçlu olan esnafların toplam borç miktarlarından paylarına düşen miktar kişi başı; 9.000’TL civarındadır…

 

YATAK ODALARINDA PARA SAYMA MAKİNELERİ

Bu resmi rakamlar, AKP döneminde Zonguldak esnafının prim borçlarını dahi ödeyemez duruma düştüğünü, AKP döneminde “Esnafın belinin kırıldığını” açıkça ortaya koymaktadır.

AKP Hükümetinin Bakanlarının “Kendi mahdumlarını, kendi çıkarlarını düşünmekten, halkımızı, esnafımızı, işçimizi, köylümüzü, emeklimizi, gençlerimizi düşünecek zaman bulmadıklarını” göstermektedir.

Bakanların mahdumları yatak odalarında, ayakkabı kutularında milyon dolarlarla halvet olmuşken, saymaktan yoruldukları dolarlar, Eurolar için para sayma makinelerini devreye sokarken, açlık ve yoksulluk sınırının altında yaşam mücadelesi veren; işçinin, emeklinin, işsizin payına bir somun ekmek – bir baş soğanla Zonguldak’ı ve ülkemizi omuzlamak düşmektedir…

AKP’nin getirdiği son nokta; İŞSİZLİK – YOKSULLUK – YOLSUZLUKTUR…