Uysal, "İşsizliği tekstille çözmeyi planlayanlar, önce tersanelerde çalışan insan sayısını çoğaltsınlar. Ben Tarkan’a vereceğim parayla her mahallenin parkını yaparım. Birisi belediye binasını fakülte yapacağım diyor ötekisi butik hastane. Sizce böyle şey olur mu?"


Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Op. Dr. Hüseyin Uysal, eşi Sevim Uysal ve BBP Kadın Meclis üyeleri ile birlikte 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Belediye Cumhuriyet Halk Evleri’nde ve Kepez’de kurs gören kadınları ziyaret ederek günlerini kutladı. Kadınların hayatın her alanında başarılı olmasından dolayı gurur duyduğunu belirten ve gül hilale destek isteyen Başkan Uysal, bunun bir genel seçim değil yerel seçim olduğunu hatırlattı.



"ASLA PRİM VERMEYİN"

Konuya ilişkin gönderilen basın bülteni şu şekilde: Başkan Uysal, “Sizler özellikle kadınlarımız bu seçimde şehri yönetecek bir başkan ve ekibi seçeceksiniz. Boş ve uçuk vaatlerde bulunanlara, ayakları yere basmayanlara prim vermeyin. İşsizlik ülke genelinde olduğu gibi ilçemizin de sorunu. Bizler hayatı kolaylaştırmak ve çocuk paydalı şehirler oluşturmak için çalışıyoruz.

 

"TERSANELERDE ÇALIŞAN SAYISINI ÇOĞALTSINLAR"

Çocuğun olduğu her yerde kadınlarımız olur. İşsizliği tekstille çözmeyi planlayanlar, önce tersanelerde çalışan insan sayısını çoğaltsınlar. Ben Tarkan’a vereceğim parayla her mahallenin parkını yaparım. Birisi belediye binasını fakülte yapacağım diyor ötekisi butik hastane. Sizce böyle şey olur mu? Daha iyi şartlarda birçok kurs açarak sizlerin meslek olarak faydalanmasını sağlasam daha iyi olmaz mı? “ dedi.

 

BÜYÜK FESTİVAL SÖZLERİNE ELEŞTİRİ

Kursiyer kadınlarda işsizliğin ve hayat pahalılığının arttığı bu dönemde özellikle iki adayın özellikle ‘Büyük festival yapacağız’ sözlerini eleştirerek, “Başkanım. Yerel seçimlerde bizler kim samimi kim değil. Kim bu şehrin derdini biliyor, dertleniyor onlara bakacağız. Bizler kimin ne olduğunu biliyoruz. Çocuklarımıza, engellimize, yaşlımıza kim değer veriyor biliyoruz. Ben milletvekili seçmiyoruz şehrimize bir başkan, bir ağabey, bir baba bir kardeş seçiyoruz. 5 yılda yaptıklarınızı biliyoruz ve sizden çok memnunuz.” diye konuştular.

 

"KALBİN TEMİZSE HİKAYEN MUTLU BİTER"

Başkan Uysal, dil, tekstil, elpek, bilgisayar ve aşçılık kurslarını ziyaret ederken, kursiyerlerin aldığı ‘Kitap okumayı çok sevdiğinizi biliyoruz. Çıktığınız bu yolda bu kitap size rehber olsun’ dedikleri ve yazarlığını Hakan Mengüç’ün yaptığı ‘Kalbin temizse, hikâyen mutlu biter’ adlı kitabı hediye ettiler. Başkan Uysal’da ‘Bizde ne derler. Niyet hayırsa akibette hayırlı olur. Çok sevindim ve bunu hemen okuyacağım” dedi.



Başkan Uysal ve eşi Sevim Uysal, ayrıca Kdz.Ereğli Soroptimist Kulübünün Abdi İpekçi Sergi Salonunda düzenlediği 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliğine katıldı.