Kdz. Ereğli Aydınlar köyü Çınarcık mevkisinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 1'i ağır 8 kişi de yaralandı. Hatalı solama yapan ve karşı yönden gelen araçla kafa kafaya çarpışan araç sürücüsünün eşi kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, Subaşı'ndan Ereğli istikametine giden 67 LZ 659 plakalı Hasan Ergin yönetimindeki otomobil, Aydınlar köyü Çınarcık mevkiinde yolcu alan köy dolmuşunu sollarken karşı yönden gelen Hüseyin Uyucu yönetimindeki 67 LE 845 plakalı araçla kafa kafaya çarpıştı. Kazada, Hasan Ergin ile yanındaki eşi Ayşe Ergin, diğer aracın sürücüsü Hüseyin Uyucu ile yanındaki eşi Dursun Uyucu araçlarda sıkıştı.

Olay yerinde gelen köylüler, sıkışan kazazedeleri çıkaramayınca itfaiye ekiplerine haber verdi.

Olay yerinde gelen Jandarma ekipleri yolu trafiğe kapattı. İtfaiye ekipleri de sıkışanları kurtarmak için çalışmalara başladı. Hasan Ergin'in kullandığı araçta bulunan diğer yolcular Kübra Özgen (40), Cem Özgen (11), Efekan Özsoy (1) ve Arzu Özsoy (24) da yol kenarına alındı.

Kazada ilk olarak ağır yaralanan Hasan Ergin'in eşi Ayşe Ergin araçtan çıkartıldı. Ayşe Ergin, ambulansla Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Diğer araç sürücüsü Hüseyin Uyucu (46) ve eşi Dursun Uyucu (45) ile 15 yaşındaki çocukları Eray Uyucu da araçtan çıkartılarak ambulansla Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumları hafif olan Efekan Özsoy ve annesi Arzu Özsoy ise, özel araçla aynı hastaneye götürüldü.

 

45 DAKİKA AMBULANS BEKLENDİ

Bu arada, iki ambulansın yaralıları alarak olay yerinden ayrılmasının ardından Jandarma ekipleri 112 Acil Servis'ten takviye ambulans istedi. Başka ambulansın olmadığını öğrenen Jandarma ekipleri, özel hastaneleri arayarak ambulans istedi. Ereğli'deki iki özel hastane ambulanslarının da şehir dışında olması nedeniyle yaralıları götüren ambulanslar beklenmeye başlandı.

Yaklaşık 45 dakika sonra olay yerine ilk gelen ambulans sürücü Hasan Ergin'i hastaneye kaldırdı.

Diğer yaralılar Kübra Özgen ve Cem Özgen de, Zonguldak'tan dönüş yapan özel hastane ambulansına alınarak hastaneye kaldırıldı.

 

AYŞE ERGİN HAYATINI KAYBETTİ

Kazada ağır yaralanan Ayşe Ergin, Ereğli Devlet Hastanesi Acil Servisi Cerrahi bölümünde tedavi altına alındı. Kemiklerinin büyük bölümü kırılan ve iç kanama geçirdiği öğrenilen Ayşe Ergin, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kazayı duyarak hastaneye gelen Ergin ailesinin yakınları ve dostları, acı haberle yıkıldı. Gözyaşlarına boğulan yakınları, sinir krizi geçirdi.

Kazada yaralanan ve özel hastaneye kaldırılan Kübra Özgen ve Cem Özgen ayakta tedavi edilirken, Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Hasan Ergin, Hüseyin Uyucu ve Dursun Uyucu hastaneye yatırıldı. Efekan Özsoy, Arzu Özsoy ve Eray Uyucu'nun da sağlık durumlarının iyi olduğu; ancak müşahede altında tutulacakları öğrenildi.

Jandarma ekipleri kaza ile ilgili soruşturmayı sürdürüyor.