AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, yaptığı yazılı açıklama ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı`nı kutladı.

"23 Nisan Milli Egemenlik Bayramı aynı zamanda dünyada ilk ve tek çocuk bayramı olarak bütün insanlık için aydınlık bir gelecek çağrısıdır" diyen Erdoğan, bu çağrıda bayramı çocuklara armağan eden TBMM`nin ilk Başkanı Mustafa Kemal Atatürk`ün sesinin olduğunu vurguladı.


AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamasında şu mesajları verdi:
"Milli Egemenlik, bir milletin kendisi ile ilgili kararları, eşit ve özgür bireyler olarak kendisinin vermesi ve bu kararları uygulayabilmesidir. Hakimiyet ise, en üst irade veya en üstün otorite demektir. 23 Nisan 1920, Birinci Millet Meclisi`nin açıldığı ve Hakimiyetin Millete ait olduğunun bütün dünyaya ilan edildiği yıldır. Milli kurtuluş mücadelesi sırasında düşünülen ve Yeni Türk Devletinin kuruluşunda hayat bulan anlayış; milli egemenliğin tesis edilmesi, Hakimiyetin Kayıtsız Şartsız Millete ait olması" esasıdır.
TBMM milli iradenin tecelligahı olarak ortaya çıkmıştır. Milli mücadelenin çetin şartlarında dahi meclisin demokratik bir zemin olarak muhafazasına büyük önem gösterilmiş ve meclisin üstünlüğü temel prensip olarak benimsenmiştir.
Demokrasilerde millet iradesinin üzerinde hiçbir güç yoktur, olamaz, şayet olursa, orada demokrasi olmaz, milli egemenlik olmaz. Milli egemenlikte; millet devlet için değil, devlet millet için vardır. Devlet, millete hizmet etmek, toplumun mutluluğunu, refahını, huzur ve düzenini sağlamak için vardır.
23 Nisan Milli Egemenlik Bayramı aynı zamanda dünyada ilk ve tek çocuk bayramı olarak bütün insanlık için aydınlık bir gelecek çağrısıdır. Bu çağrıda bu bayramı çocuklara armağan eden Türkiye Büyük Millet Meclisimizin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün sesi vardır.
İnanıyorum ki, bütün çocuklarımız bu çağrıdaki ruh ve şuur ile geleceğin müreffeh Türkiye`sini inşa edecek, barış içinde bir dünyanın kurulmasında önemli roller üstleneceklerdir. Bu duygularla, 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı`nı kutluyor, dünyanın bütün çocuklarına barış ve mutluluk getirmesini diliyorum."