Bülent Ecevit Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü 3. Sınıf öğrencileri tarafından, Sosyal Sorumluluk Projesi dersi kapsamında 02-06 Mayıs 2016 tarihleri arasında ilk ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik “Tasarruf ve Tasarrufun Önemi” konulu konferanslar düzenlendi.

Öğretim üyesi Prof.Dr. Hamza Çeştepe’nin sorumluluğunda, hazırladıkları broşürleri Zonguldak İlkokulu, Ahmet Erdoğan İlkokulu, İbrahim Fikri Anıl Ortaokulu, Arslan Zeki Demirci İlkokulu ve Bahçelievler İlkokulu’nda eğitim gören öğrencilere dağıtan Salih Elitok, Fatih Akyel, Engin Yüce, Ahmet Güçlü, Elif Akyol, Gizem Kanlı ve Damla Demir adlı öğrenciler daha sonra interaktif olarak sunumlarını gerçekleştirdi.

“Aydınlık Gelecek Tasarrufla Gelecek” düşüncesinden hareketle ilk ve ortaokul öğrencilerinde tasarruf bilincinin oluşturulması amacıyla gerçekleştirilen proje kapsamında tasarrufu anlamak, enerjide tasarruf, tüketimde tasarruf, zamandan tasarruf ve tasarrufun günlük hayattaki yeri hakkında bilgilendirme yapıldı. Katılımın yüksek olduğu konferanslarda sunumun yanı sıra bilgilendirici bir video gösterimi de yapıldı. Öğrenci ve öğretmenlerin büyük beğenisini kazanan konferanslar, miniklerin sorularının cevaplandırılması ile sona erdi.