TGC'den Işık Koşaner'e ait olduğu iddia edilen sözlere yanıt:

Gazeteciler yalnızca halka hizmet eder

TGC açıklamasında Önceki Genelkurmay Başkanı Koşaner'e ait olduğu iddia edilen sözlerin şık olmadığına dikkat çekerek  Zaten gazetecilik yalnızca halkın gerçekleri öğrenme hakkına hizmet ettiği için 70 meslektaşımız hapiste, dışarıdakiler de 10 bine yakın davayla karşı karşıyadır dedi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Önceki Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner'e ait olduğu iddia edilen ses kaydındaki Basın demek, basın mensubunun görevi demek, haber olabilecek bir şeyi yakalarsa çok afedersiniz anasını bile satar sözleri üzerine bir açıklama yaptı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu yaptığı açıklamada  Gazeteciler yalnızca halkın gerçekleri öğrenme hakkına hizmet eder dedi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin açıklaması şöyle:

Gazetecilik mesleği etik kuralları olan bir meslektir. Gazetecilik halkın gerçekleri öğrenme hakkına hizmet eder. Bu nedenle de hiçbir gücü memnun etme gibi bir vazifesi bulunmamaktadır. Önceki Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner'e ait olduğu iddia edilen sözlerin şık olmadığı ortadadır.

Her meslekte olduğu gibi gazetecilik mesleğiyle ilgili yapılan hatalar da tüm gazetecilere mal edilemez.

Zaten gazetecilik yalnızca halkın gerçekleri öğrenme hakkına hizmet ettiği için 70 meslektaşımız hapiste, dışarıdakiler de 10 bine yakın davayla karşı karşıyadır. Her gün bir başka güç sahibinin gazetecileri ölümle tehdit etmesi de olağan hale gelmiştir.

Türkiye'nin basın özgürlüğü açısından içinde bulunduğu ayıplı durumdan gazetecileri aşağılayarak, davalarla baskı altına alarak, ya da hapse atarak kurtulamayacağı ortadadır.

Bu yüzden Türkiye'de yetki sahiplerini  halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkını korumaya, basın özgürlüğü önündeki engelleri kaldırmaya, gazetecilerin tutuksuz yargılanmasını sağlayacak yasal düzenlemeleri yapmaya ve bir kez daha adil yargılama için özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasını sağlamaya davet ediyoruz.