Kdz. Ereğli'nin nüfusu 200 bine dayandı.

Artvin, Kilis, Gümüşhane, Ardahan, Tunceli, Bayburt gibi İl'lerin nüfusundan daha fazla bir nüfusa sahip Kdz.Ereğli, pek çok ilçeyi hem nüfus hem ekonomik olarak geride bırakıyor.

Gelin görün ki böyle bir ilçede yaşanan ve uzun zamandır çözüm bekleyen sorunlara bakın.

- Ereğli-Devrek karayolu tamamlanamadı.

- 2015 Yılında Kozlu ile birlikte ödeneği çıkan Ereğli Hükümet Konağı halen yok. (Kozlu başardı, Ereğli başaramadı)

- Geçtiğimiz yıl kiraya taşınan Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü hizmet binası halen yok.

- Eğitim Kampüsü projesi hayata geçirilemedi. (Topu herkes birbirine atıyor ama çizilen projenin parası faizde işliyor, Ereğli bu hizmeti faiz için bekliyor)

- Ereğli Devlet Hastanesi'nde önemli kardioloji doktorları olmasına rağmen sadece tanı konulabiliyor, anjiyo bile yapılamıyor.

- Ağır iş kolunun olduğu ilçemizde yanık ünitesi yok.

- Doktor ve ekipman sıkıntısı devam ediyor.

- Kırmacı tarafına Butik Hastane yapılacağı ve yatırım programına alınacağı duyurulmuştu, yıllar önce. Mevcut hastanenin yoğunluğunu azaltacak vatandaşları ilçedeki iki özel hastaneye mahkum etmeyecekti, rafta, söylemde kaldı. Aralarında Orhanlar, Kadıtarlası, Süleymanlar, Kestaneci, Kırmacı, Balı Mahallesi, Kandilli Beldesi'ndeki vatandaşlar için Kırmacı tarafında acil poliklinik hizmeti de verilebilecek bir butik hastane açılamadı.

- Trafik yoğunluğu had safhada.

- Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde personel açığı ortada.

- 2015 yılında ilçedeki 6 bin emeklinin müracaat ettiği 334 hak sahibinin noter huzurunda belirlendiği, peşinatların da yatırıldığı TOKİ Konutları, yereldeki çok saygıdeğer yöneticilerin beceriksizliği ile gerçekleştirilemedi. (O dönem TOKİ Genel Başkanlığı'na bizzat konuyu sormuş, resmi olarak tarafıma, 'Bizden kaynaklanan herhangi bir sorun yoktur.' yanıtı verilmişti. Emeklilerimiz büyük bir heyecan ve hevesle giriş ücretlerini yatırdıkları bankadan almak zorunda kaldılar, hayal kırıklığıyla...)

- Kızılcapınar-Ormanlı arasındaki karayolunun hali ortada. Daha önce de, "müjde", "yapıyoruz", "ihaleye çıkıyor" gibi günü kurtarma sürecinde yol halen tek şerit. Oraya da bir TOKİ konutu yapılacaktı, o da olmadı.

- Kandilli'de bulunan Türkiye Taşkömürleri Kurumu'na ait aralarında apartmanların da bulunduğu çok sayıda bina atıl vaziyette. Çürümeye terk edildi. Kandilli'nin bu memlekette ekmeğini yemeyen insan kaldı mı? Yazıktır günahtır. Kaderine terk edilen o evler, ihale ile satışa sunulabilir. (Emin olun çok sayıda kişi de almak için sırada bekliyor) Hem devlet para kazanır, hem vatandaş ev sahibi olur, hem binalar kurtulur hem de Kandilli canlanır.

- Zonguldak'a giden/gelen tır, kamyon gibi ağır vasıtaların da bulunduğu araçlar Ereğli içerisinden ulaşımını sağlayabiliyor ve doğal olarak trafik yoğunluğunu had safhaya çıkarıyor. Alaplı çıkışı eski Pidos'un bulunduğu alandan giriş yaparak Zonguldak'a bağlanacak çevre yolu projesinin biran önce hayata geçirilmesi gerekiyor.

- Erdemir'de yıllardır çalışan OYPA işçilerinin kadroya geçişleri.

- Yeni istihdam alanları.

- Erdemir ile Ereğli ilişkileri.

- Ailesini, dostlarını, yaşamını geride bırakıp kilometrelerce uzakta ekmek mücadelesi veren bu memleketin çocukları, doğup büyüdüğü memleketinde ekmek kazanmak istiyor.

Daha buna madde madde pek çok konu da ekleyebilirsiniz.

Gazete arşivleri en büyük belge.

Bizim yerelde her dönem değişmeyen tek bir gerçek var o da tüm bu sorunlara rağmen, fotoğraf vermeye, konuşmaya, günü kurtarmaya, ziyaretlere devam ediliyor.

Emin olun Ankara'dakiler yaşanan bu sorunların pek çoğunu bilmiyor, aktarılmamış, anlatılmamış. (Bazıları dile getirilmiş)

Yıllardır ilçede siyaset ve yönetim noktasında olanlar bu sorunları sanki çözmüş de halen siyaset arenasında kendilerine yer bulmaya, koltuk kapmaya, fırıldak işlere devam ediyor.

Ayıptır...

Ortak payda, çaba, mücadele Türkiye'nin 7 bölgesinden 81 İl'inden insanları barındıran Kdz.Ereğli olmalı.

Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır.