Kdz.Ereğli'de bir evde meydana gelen yangında aynı aileden 4ü çocuk 6 kişi dumandan zehirlendi. Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Yangın Ereğli' ye bağlı Abalı Mahallesinde meydana geldi. İddiaya göre Ayhan Aksoy' a ait evde çocukların çakmakla oynarken tutuşturduğu kanepe kısa süre de alev aldı. Evde 4 çocuğu ile birlikte bulunan Nurcan Aksoy, çocukları dışarıya çıkarmak yerine yangını söndürmek için uğraştı. Yangını söndürmek isteyen anne Nurcan Aksoy dumandan aşırı derece de etkilendi. Evin yandığını gören kayınpeder Atilla Aksoy' da hemen eve girdi. Evde bulunan 4 torunu Muhammet (5) Esra (4), Muammer (2) ve Rıza (1) yı dışarıya çıkardı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahaleyi yaptı.Yangın kontrol altına alındıktan sonra tutuşan kanepe dışarıya çıkarıldı.

Dumandan aşırı derece de etkilenen Nurcan Aksoy ve küçük çocuğuna mahalle sakinleri tarafından yoğurt yedirilerek zehrin etkisi azaltılmaya çalışıldı. Yangında dumandan etkilenen Nurcan Aksoy ile çocukları Muhammet, Esra, Muammer ve Rıza' nın yanı sıra Atilla Aksoy' da ambulansa alınarak Ereğli Devlet Hastanesine kaldırıldı. Evinde yangın çıktığı haberini alan Ayhan Aksoy' da ailesi ile birlikte Ereğli Devlet Hastanesine gitti.

Yangında zehirlenen aile fertlerinin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.