Ayrı yaşadığı ve barışma girişiminde bulunduğu karısını kayınpederinin evinde bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen sanığın yargılanmasına başlandı

Zonguldak'ta ayrı yaşadığı eşini barışmak için gittiği kayınpederinin evinde bıçaklayarak öldüren sanık, müebbet hapis istemiyle açılan davada ilk kez mahkeme önüne çıktı. 

Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, merkeze bağlı Karaman beldesinde kayınpederinin evine giderek eşi Selma İnam'ı öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan sanık Özden İnam ile öldürülen kadının ailesi ve tarafların avukatları katıldı.

Sanık İnam, savunmasında, eşinin kendisini aldattığından şüphelendiğini dile getirerek, yaptığı araştırmanın ardından eşinin bir kişiyle görüştüğünü belirlediğini ve daha sonra karısının bu durumu kendisine açıklamak zorunda kaldığını iddia etti.

Eşiyle boşanmaya karar verdiklerini anlatan İnam, şöyle konuştu:

"Boşanma işlemleri için adliyeye gittik. Ben daha önceden gidip avukatla görüştüm. O sırada eşim bayılmış. Eşimi hastaneye kaldırdık. Kayınvalidem hastanede bana, 'Hap yutmuş' dedi. Bu olaydan iki gün sonra kayınvalidemin evine gittim ve eşim beni ikna etmeye çalıştı. Daha sonra işe gitmek için evden ayrıldım. Eşim, çocuğumuzu görmekte ısrarcı olunca kayınpederimin evine çocuğu getirdim. Kapıyı eşim ve baldızım Selda Altunkaya açtı. Baldızım çocuğu aldı. Ben eşimle birlikte çocuğun diğer eşyalarını almak için arabaya geçtim."

Bu sırada eşiyle tartışlarını ileri süren İnam, "Argo kelimeler kullanmaya başladı. Bu sözler üzerine kendimi kaybettim. Cebimde küçük çakı vardı. Ondan sonrasını hatırlamıyorum. Sonra arabaya geçtim. Bir baktım karşımda çocuk var. Arabadan indim çocuğu aldım. Olay yerinden gittim. Sonra çocuğu ablama bırakıp teslim oldum" iddiasını dile getirdi. 

Selma İnam'ın ablası Selda Altunkaya ise sanık İnam'ın akşam saatlerinde çocuğuyla eve geldiğini ve belli bir süre bir arada oturduklarını belirterek, şunları kaydetti: 

"Eniştem uzandığı yerden kız kardeşime 'Gelecek misin?' diye sordu. Kardeşim de 'Yok' diyerek cevapladı. Bunun üzerine eniştem dışarıya çıkmak için hareketlendi. Eniştem, kardeşime 'Arabada poşetler var. Gel, al' dedi. Sonra kardeşimin bağırdığını duydum. Gittiğimde kardeşim yerde yatıyordu. Sanığa, 'Sen ne yaptın?' dedim. O sırada sanık bıçakla bana döndü, ben de kaçtım. Sanığın arabaya binmesinden faydalanarak kardeşimi eve götürmeye çalıştım. Kardeşim hastanede hayatını kaybetti."

Selma İnam'ın babası Sadullah Aytekin de eşini ve çocuğunu çok seven kızının adliyede eşinin öldürmek amacıyla içirdiği ilaç nedeniyle bayıldığını öne sürdü. Aytekin daha sonra sanığa tepki göstererek duruşma salonunu terk etti. 

Mahkeme heyeti, eksikliklerini giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Merkeze bağlı Karaman beldesinde, 24 Ekim 2015'te, Selma İnam ile eşi Özden İnam arasından tartışma çıkmış, tartışmanın büyümesi üzerine Özden İnam eşini bıçakla yaralamıştı. Selma İnam, kaldırıldığı Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'nde kurtarılamamıştı.

Cumhuriyet Savcılığınca hazırlanan iddianamede, Özden İnam'ın, "kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "bıçakla yaralama" ve "başkasını intihara yönlendirme" suçlarından da 10 yıl hapisle cezalandırılması talep edilmişti.