Gazeteci Ali Suat ESER, Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret ederek yöneticilerle görüş alış verişinde bulundu. Görüşmede, ilçede yaşanan ekonomik çöküntünün öncelikle ele alınması gerektiği vurgulandı.

TSO Yönetim Kurulu Başkanı  Mehmet Genç, Yönetim Kurulu Üyeleri Muhammet Likoğlu, Yahya Yahyaoğlu, Niyazi Özcan, Mehmet Çivici, Ali Çetin ile görüşen Gazeteci Eser, ameliyatlar sürecindeki yakın ilgilerinden dolayı Kdz.Ereğli TSO yönetimine teşekkürlerini bildirdi.

Ziyaretin başında görüştüğü TSO Yönetim Kurulu Üyeleri Muhammet Likoğlu ve Ali Çetin ile Ereğli'nin sorunlarına değinen Ali Suat Eser, ilçede sorunların çözümü için siyasi parti ayrımı olmadan birliktelik sağlanması gerektiğini vurguladı.

Türk Hava Kurumu Kdz.Ereğli Şube Başkanı da olan TSO Yönetim Kurulu Üyesi Muhammet Likoğlu, ilçenin ekonomik çöküntü yaşadığını, bu durumdan kurtulmak için herkesin taşın altına elini koyması ve siyasi görüş ayrılıklarının bir kenara bırakılması gerektiğini belirterek Ben ilçenin sorunlarını sıralayıp bir dosya hazırlıyorum. Bu dosyayı Sayın Başbakanımıza sunmayı arzu ediyorum dedi.

Gazeteci Ali Suat Eser de, ilçede geçmişte oluşturdukları İlçe Temsilciler Meclisi (mevcut yasa gereği kurulmak zorunda olunanın dışında) gibi bir yapılanmanın siyasi ayrım yapılmaksızın sağlanmasının yararını belirterek Böyle bir birliktelikle sorunların sıralanıp, çözüm önerilerinin belirlenmesi ve bunun dosya halinde Başbakana sunulması yararlı olur. Sunulan dosyanın arkasındaki güç ne kadar geniş katılımlı olursa çözüm getirilmesi konusunda o kadar etkili olur dedi.