Alaplı Yatçıları Tekne İmalatı Kooperatifinin (AYTEK) 583 dönümlük arazi üzerinde kurulacak olan tersanelerin dolgu çalışmalarına Ocak ayına kadar başlanacağı bildirildi.
AYTEK Yönetim Kurulu Üyesi Timur Arslan, ülkede yaşanan ekonomik kriz dolayısıyla dolgu çalışmalarına başlanamadığını Ulaştırma Bakanlığından ek süre talep ettiklerini belirtti. Talep ettikleri sürenin yılsonunda dolacağını belirten Arslan, şunları kaydetti:
"Tersanelerin dolgu çalışmaları için gerekli evraklarımızı büyük orandan tamamladık. Zemin etüdü ve çed raporları hazırlanıyor. Evrakların tamamlanması ile Ramazan ve Kurban Bayramı arası dolgu çalışmalarına başlanacaktır. Kurulacak yat yapım tersanelerinin tamamlandığında en az 4 bin kişiye istihdam sağlayacak yatırımın maliyeti, 100 milyon YTL'yi aşacaktır. Şartlar el verirse 2012'de tersane yatırımların tamamı hayata geçmiş olacak. Ürünlerin yüzde 40'ı iç, yüzde 60'ı ise dış piyasaya yönelik imal edilecek. ABD, İsrail ve Fransa gibi çok sayıda ülkeye yatlar göndereceğiz. Tersanede iç ve dış donanımı yaparak, siparişleri tamamlayacağız. Mega lüks yat üretimi bölgeye ekonomik ve sosyal açıdan önemli katkı sağlayacaktır."