Ahşap Yat ve Tekne İmalatçıları Kooperatifi (AYTEK) Başkanı İbrahim Türkoğ-lu, AYTEK için Çevre Bakanlığında yapılan ÇED toplantısını değerlendirdi.

Alaplı Ahşap Yat ve Tekne İmalatçıları Kooperatifi (AYTEK) Başkanı İbrahim Türkoğlu, AYTEK için Çevre Bakanlığında düzenlenen ÇED toplantısında birçok kurumun olum fikir beyan ettiğini bazı kurumların ise birtakım eksikliklerin olduğunu belirterek 4 Ekim 2010 tarihine gün verdiklerini söyledi.
Projedeki ufak tefek eksiklileri gidererek 4 Ekimde sunum yapacaklarını belirten Türkoğlu, ÇED raporunun onaylanması ile birlikte DLH yetkililerinin onayı ile ilk kazmayı vuracaklarını söyledi.
Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu'da AYTEK için düzenlenen ÇED toplantısı ile ilgili yaptığı açıklamada" AYTEK için ÇED toplantısı yapıldı. Bütün kurumlarının katıldığı toplantıda her kurum kendi fikirlerini bildirdi. Birçok kurum olumlu fikirlerini belirtirken, bazı kurumlar bazı şeyler istedi. Dosya ile ilgili olarak sorular sordular, eksikliklerden bahsettiler ve 4 Ekim 2010 tarihine gün verdiler.  4 Ekim de düzenlenecek olan ikinci toplantı için gün verdiler. 4 Ekim de yapılacak olan toplantıda ufak tefek eksiklikler tamamlandıktan sonra AYTEK için nihai karar verilecektir.  Ama burada AYTEK için 19 Eylül de 6 aylık bir uzatma süresi bitmiş. AYTEK tekrar Milli Emlak Genel Müdürlüğüne yazı yazmışlar bizim ÇED için hazırlıklarımız bitmediği yönünde ikinci 6 aylık için süre istenmiş. 4 Ekim de buradan bu yazıyı alabilirsek AYTEK firmasını işi olabilir ama şu anda sonuçlandırılmadı" dedi