Alaplı merkezinde toplanan gençler, caddelerde gezinti yaparak geleneği bu bayramda da bozmadı. Genç kız ve erkekler en güzel kıyafetlerini giyerek, 4. bayram günü Alaplı'nın en işlek caddesi olan Hükümet Caddesi'ne akın etti. Sabahın erken saatlerinden itibaren genç kızlar ve erkekler birbirleriyle tanışabilmek için caddeyi saatlerce turladı. Gençler, bir yandan tur atarken kaçamak bakışlarla birbirlerini beğenmeye çalıştı. Halk dilinde 'Kızlar Bayramı' olarak söylenen ve belediye meclis kararıyla adı 'Gençler Bayramı' ilgi gördü.
Gençler bayramında Hükümet Caddesinde yeni evlenen bir çiftin gençlerle birlikte gezmesi renkli görüntüler oluşturdu. Azerbeycan'dan ilçeye gelin olarak gelen Nurane Nasırova, hayatında ilk defa böyle bir bayram yaşadığını söyledi. Gençler bayramının kendisi için sürpriz olduğunu belirten Nasırova, Çok mutluyum, bayramda çok iyi geçiyor. Hayatımda ilk defa böyle bir bayram gördüm. Bugün hem bayramın hem de düğünüm olması benim çok iyi oldu. Gerçekten bayrama bayıldım, iki sürprizi bir arada yaşamak benim için güzel oldu dedi.
Damat Birol Altun da, Alaplılı olarak çok mutluyum. Böyle bir bayramın Alaplımızda olması bizim için gurur verici. Bayramımızın ülke çapında gençler ve kızlar bayramı olarak bilinmesi bizim için çok manidar, düğünümüzün de bu bayram denk gelmesi de bizim için çok manidar oldu. Bugünü hatırlayan büyüklerimize çok teşekkür ediyorum. Eşimde bu bayramı ilk kez yaşadı. İlk defa böylesine kalabalığı ilk defa görüyor. Kendisi adeta şaşkın durumda kendisi Azerbeycanlı olduğu için ilk defa böylesine bir bayram yaşadı. Eşim bayramı çok beğendi. Kendisi bu bayramı Azerbeycan da bunu anlata anlata bitiremez diye düşünüyorum diye konuştu.