Kdz.Ereğli'de 3 işyeri 1 okul ve 1 dershanede meydana gelen hırsızlık olaylarının ardından titiz çalışmalar yapan Kdz.Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri cezaevinden yeni çıkan hırsızlıktan sabıkalı Ö.Ç.'yi yakaladı, Adliye'ye çıkarılan Ö.Ç. tutuklanarak cezaevine konuldu.

İlçede huzurun sağlanması konusunda son dönemlerde başarılı çalışmalara imza atan Kdz.Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 5 hırsızlık olayının ardından cezaevinden de yeni çıktığı tespit edilen bir kişiyi yakaladı.

AYAKKABI İZİ ELE VERDİ

Kdz.Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğünden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklama şu şekilde: 18/08/2011-01/10/2011 tarihleri arasında ilçemizin çeşitli semtlerinde 3 adet işyeri, 1 adet okul ve 1 adet dershanede hırsızlık olayları meydana gelmiş, bunun sonucunda ekiplerimizin hırsızlık olaylarının meydana gelmiş olduğu yerlerde yapmış olduğu titiz çalışmalar sonucunda olaylarda ayakkabı izi elde edilmiştir. Asayiş Büro Amirliği görevlilerimizin yaptıkları çok yönlü çalışmalarda; belirtilen olaylarda çalınan malzemelerle aynı özellikteki malzemeleri çevresinde satmak isteyen, hırsızlık bölgelerine yakın yerlerde yatıp kaldığı tespit edilen, bir çok hırsızlık suçundan kaydı bulunan, cezaevinden yeni çıkan daha önceki yaptığı hırsızlık yöntemleri ile belirtilen hırsızlık yapılma yöntemleri benzer olan Ö.Ç. yakın takip ve tarassuda alınmış, şahsın çalmış olduğu bir adet cep telefonunu ilçemizde faaliyet gösteren bir cep telefonu mağazasına sattığı tespit edildikten sonra şahıs bilgi verilen dosya savcılarının bilgisi ve talimatları doğrultusunda 06 Ekim 2011 günü yakalanarak gözaltına alınmış,

ÇALDIKLARI BULUNAMADI…

ikameti ve üzerinde yapılan aramalarda suç ve unsuruna, çaldığı malzemelere rastlanılmamış, şahsın çalarak sattığı tespit edilen cep telefonu sattığı iş yerinden alınarak sahibine teslim edilmiş, şahıs yapılan sorgusunda toplam 5 adet hırsızlık olayını kendisinin gerçekleştirdiğini samimi olarak itiraf etmiş, şahıs hakkında hazırlanan toplam beş ayrı soruşturma evrakı ile mevcutlu olarak ilçemiz Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmiş ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak ilçemiz cezaevine konulmuştur. İlçe Emniyet Müdürlüğümüzün ilçemiz genelinde suç ve suçlu ile mücadelede çalışmaları aynı kararlılık ve titizlikle devam edecektir. Vatandaşlarımıza saygı ile duyurulur.