Korkut: İçinde zil bulunan özel topla oynanan görme engelliler futbolunun, diğer spor branşlarında olduğu gibi engellilerin sosyal yaşama katılımlarına önemli katkı sağlayacağını düşünüyoruz.

 

Alaplı’da farklı mesleklerde çalışan 5 görme engelli, kurdukları futbol takımıyla lig şampiyonlukları yaşamayı hedefliyor.

İlçede ikamet eden devlet memuru, sanayici, öğrenci ve emekli görme engelli 5 arkadaş, Alaplı Anadolu Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Derneği öncülüğünde bir araya gelerek görme engelliler futbol takımı kurdu. Daha sonra, biri kaleci, iki kişinin daha katılmasıyla oluşturulan 7 kişilik görme engelliler futbol takımı, boş zamanlarında bir araya gelerek top koşturuyor.

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu bünyesindeki futbol liglerine kaydolan Alaplı Anadolu Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Futbol Takımı, Alaplı Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Futbol Antrenörü Gökhan Cengiz'in yönetiminde antrenmanlarına başladı. 

Takım ilk etapta, 24-29 Temmuz'da Konya ve 2-6 Ağustos'ta Çanakkale'de düzenlenecek yükselme grubundan çıkarak, 2. Lig'e yükselmeyi amaçlıyor. 


 

- "Hedefimiz 1. Lig'de şampiyonluk yaşamak" 

 

Alaplı Anadolu Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı görme engelli İsmail Korkut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Zonguldak'ta "kalp gözüyle gören" ve futbol aşkları sayesinde engel tanımayan engelli 5 kişinin bir araya gelerek görme engelliler futbol takımı kurduklarını söyledi. 

Futbol oynamayı sevdiklerini, kurdukları takıma tüm görme engellileri davet ettiklerini anlatan Korkut, "Kulüp olarak ilçemizin yanı sıra çevre ilçelerde yaşayan engellilerimizi bir araya getirerek görme engelliler futbol takımızı kurduk." dedi.

Korkut, şöyle devam etti:

"Aramızda ilk defa zilli topla futbol oynayan arkadaşlarımız da var. İyi hazırlanarak yükselme grubundan 2. Lig'e çıkmayı hedefliyoruz. Sonrasında hedefimiz 1. Lig'de şampiyonluk yaşamak. Biz bunu kurduğumuz oturarak voleybol takımızda başardık. Bu yıl Türkiye şampiyonu olduk. İnşallah bunu görme engelliler futbol takımızla da başaracağız." 

Kulüplerinin engellilere açık olduğunu dile getiren Korkut, "Görme engelliler futbolunun, diğer spor branşlarında olduğu gibi engellilerin sosyal yaşama katılımlarına önemli katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Engellilerin sosyal yaşama katılımlarına önemli katkı sağlayacağını düşünerek böyle bir takım kurduk." diye konuştu.

Şu an 7 kişilik takım kurduklarını kaydeden İsmail Korkut, Antrenör Gökhan Cengiz önderliğinde antrenmanları sürdürdüklerini sözlerine ekledi.

(A.A)