"Fenerbahçe şuna dikkat etmelidir. FETÖ örgütü Türkiye'deki süreci devam ettirmektedir ve bitmez. Bitmeleri için uzun yıllar alacaktır. Türkiye Cumhuriyeti'nin bekası, Fenerbahçe'nin bekası için bu örgüte karşı mücadelenin 3 Temmuz'daki gibi devam etmesi gerekir. Bunun dışında bir sapmaya uğrarsak, 'bu olay bitmiştir' tezine bakarsak hepimiz yanılgıya düşeriz. O zaman şuanda olduğu gibi alttan alta Fenerbahçe'yi bölme operasyonu başlamıştır ve devam edecektir"

"Şuanda 33 binler civarında üye sayımız var 20 binlere yaklaşan temsilci üyemiz var. Bu çoğaldıkça halkla Fenerbahçe iç içe geçmiş olacak. Hiçbir yerde bulunmayan bir demokrasi örneğidir. Bunu hepimizin iyi hazmetmesi lazım"

 

 

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, kulübün Ereğli şubesi tarafından düzenlenen etkinliğe katıldı. Yıldırım, Gülüç Beldesi'nde kulübün Ereğli şubesi tarafından düzenlenen kahvaltı programına katıldı. Otel girişinde davul zurnayı gören Yıldırım, çalınmamasını isteyerek, "İnsanlar ölüyor, davul zurna çalmayın" dedi.

Etkinlikte konuşan Yıldırım, ilk göreve geldiklerinde, tesisleşme ve ekonomik olarak büyüyerek sportif başarılara imza atmanın planlarını yaptıklarını söyledi.

Geçmişe dönük 20 yıla bakıldığında Fenerbahçe'ye stat yapıldığını anlatan Yıldırım, "Eskisini görmüşsünüzdür, bugünkü halini biliyoruz. Hollanda'ya PSV maçına gittik, orada stadın içi soğuk havada ısıtmalı idi. Biz, 'bizim stat da niye yok?' dedik. Avrupa'da ne gördüysek stada yaptık. Kapalı salon yaptık, 13 bin 500 kişilik Avrupa'da bile önemli salonlardan biri. Tesisler sayesinde spor branşlarımızda mücadele eden takımlarımız başarılı oldular. Fenerbahçe sponsorlarla beraber 1998 yılından sonra büyüyerek bu hale gelmiştir. Diyorlar ki, 'Özlenen Fenerbahçe', 20 sene öncesinde sadece futbol takımı olan ve ezeli rakipleriyle yaptığı maçlarda bazen yenen, yenilen bir takımken 19 senedir Galatasaray'a içerde hiçbir maçta yenilmedik, 6-0'larla tarih yazdık. Bunları bir tarafa bırakacağız, özlenen Fenerbahçe yok, geleceği olan Fenerbahçe var. Geleceği hayal etmemiz lazım ve bu hayaller üzerine Fenerbahçe'yi oturtmak lazım" dedi.



- GEBZE'DE SPOR TESİSİNİN TEMELLERİ ATILACAK

Fenerbahçe Spor Kulübü ve diğer kulüplerin alt yapılarına önem vermeleri gerektiğini, her alt yapı için 8-10 sahaya ihtiyaç duyulduğunu belirten Yıldırım, şunları söyledi:

"Maalesef şuanda Fenerbahçe'nin alt yapısı için 2, a takımı için 2 sahası mevcuttur. Bunlar da yan yana olmadığı için de sistemdeki oyuncularımız bunu kullanamamaktadır. Önümüzdeki nisan ayında Gebze'de ilk defa geçen sene planını açıkladığım 15 sahalık arazi üzerine kurulacak spor tesislerinin ilk temelini atacağız"





- "ALTTAN ALTTAN FENERBAHÇE'Yİ BÖLME OPERASYONU BAŞLAMIŞTIR"

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün çok büyük bir kulüp olduğunu 3 Temmuz sürecinde gösterdiğini, birlik ve beraberlik içerisinde olunması durumunda her türlü sorunların üstesinden gelebildiğini vurgulayan Yıldırım, "Fenerbahçe şuna dikkat etmelidir. FETÖ örgütü Türkiye'deki süreci devam ettirmektedir ve bitmez. Bitmeleri için uzun yıllar alacaktır. Türkiye Cumhuriyeti'nin bekası, Fenerbahçe'nin bekası için bu örgüte karşı mücadelenin 3 Temmuz'daki gibi devam etmesi gerekir. Bunun dışında bir sapmaya uğrarsak, 'bu olay bitmiştir' tezine bakarsak hepimiz yanılgıya düşeriz. O zaman şuanda olduğu gibi alttan alta Fenerbahçe'yi bölme operasyonu başlamıştır ve devam edecektir. Kendi ağızlarıyla 3 Temmuz'dan sonra şunu söylüyorlar, Aziz Yıldırım ve yönetimler arasına taraftar nifah tohumu atarak ki bunu tribünlerde yapmaya başlamışlardı ama başaramadılar. Bunu başararak bizleri birbirimizden koparmak ve kendi emellerine alet etmektir. Buna hiçbirimiz düşmemeliyiz, bu tuzağa düşmeyelim" ifadelerine yer verdi.

Yıldırım, önümüzdeki hafta Sapanca ve Kayseri'de nisan ayında da Edirne ve Antalya'da içerisinde sosyal tesisi bulunan Fenerbahçe Evi temelini atacaklarını Ereğli ilçesinde de arazi bulunması durumunda gereken evin açılmasına katkı sağlayacaklarını belirtti.





- 33 BİN CİVARINDA ÜYE, 20 BİN TEMSİLCİ ÜYE

Kulübün elindeki en önemli değerin 1 milyon üye projesi olduğunu, bu projeye mutlaka ulaşmaları gerektiğini kaydeden Yıldırım, "Şuanda 33 binler civarında üye sayımız var 20 binlere yaklaşan temsilci üyemiz var. Bu çoğaldıkça halkla Fenerbahçe iç içe geçmiş olacak. Hiçbir yerde bulunmayan bir demokrasi örneğidir. Bunu hepimizin iyi hazmetmesi lazım. Halka inebilmek için herkesin kulübe üye olması lazım" dedi.



- ACIBADEM SAĞLIK GRUBU SPONSORLUK ANLAŞMASI

Fenerbahçe ile Acıbadem Sağlık Grubu arasında yapılan sponsorluk anlaşmasına değinen Yıldırım, Mehmet Ali Aydınlar ile Fenerbahçe'nin menfaatleri doğrultusunda el sıkıştığını söyledi.

"Adama çıkıp salladık salladık, sonra anlaşma yaptık" diyen Yıldırım, şu ifadelere yer verdi: "Mehmet Ali Aydınlar ile üniversite ile ilgili Vefa Küçük ve Mahmut Uslu görüşürken, sağlık sponsoru olmak istediğini ifade etmiş. Yılda 1 milyon dolar bunun için ücret ödeyebileceğini söylemiş. Biz Medical Park'a 3 yılda 1 milyon dolar karşılığında hakkımızı verdik. Burası 3 yılda 1 milyon dolar, burası yılda 1 milyon dolar. Bunun üzerine toplandık üniversiteyi konuştuk, üniversiteye destek olacağını ifade etmiş. 'Ne getirir ne götürür?' dedik. Bir tarafta tenkit ettiğimiz bir konu öbür tarafta Fenerbahçe'nin menfaatleri. Bu kaynağı yaratmak zor. Çıkıp, 'sponsor bulacağım getireceğim' peki niye sponsor olmadılar bugüne kadar, hep kaçtılar da bu saatte sponsor olmak akıllarına geldi. 'Oturalım, konuşalım' dedik. Oturduk, konuştuk. 6 Sene 1 milyon dolardan 6 milyon dolar sağlık sponsoru, 4 milyon dolardan 6,5 sene 26 milyon dolar forma reklamı, toplamı 32 milyon dolar. Artı 3 milyon dolar Fenerbahçe Üniversitesi'ne yardım, artı kız voleybol takımına forma reklamı verilmesi 1 milyon dolar eğer isim anlaşması yapılırsa 3 milyon dolar, artı Fenerbahçe, üniversite yaparsa kampüsü için yapılacak binalarda orada da 5 tane fakülte yapılacak her biri 10 bin metre kare, bu fakültelerden birini de kulübe yapıp hediye edecek, sözleşme budur. Ayrıca istediğiniz an bu paraları bulabiliyorsak hemen anlaşmayı bozabiliriz, hiçbir tazminatsız. Bir babayiğit gelip Fenerbahçe menfaati için bunu veriyorsa ben anlaşmayı bozarım ama ben öyle birini de görmedim. Üniversiteye yardım için zengin insanlara gittik. 20 Tanesine isim olarak gittik, 80 tanesine benim ve Vefa beyin imzası ile mektup yazdık. 'Üniversite yapılacak, gelin birleşelim destek olalım' dedik. En büyüğünden en küçüğüne kadar gittiğimizden bir tanesi daha destek olmamıştır. Lafta söylemek kolaydır, para vermek zordur. Ben 1999 yılında bu kulübe 30 milyon dolar şimdinin 100 milyon dolarından fazla parayı verdim ve hibe ettim. Para vermek kolay değildir. Fenerbahçe başkanlığına adaylığımı açıklayacağım kısa sürede ve daha net konuşmalar yapacağım".





YOL ARKADAŞINA ANMA

"Bizim Çocuk ve Gençlik Kulübümüzün yapmış olduğu '1907 Okul, 1907 Pota' projesi var. Bu projeyi Türkiye'nin her yerinde, nisan ayında da büyük çapta doğuya açılarak, doğudaki bütün okullara yapmayı arzu ediyoruz. 6 bine yakın, şu anda müracaat edilen ve yapmamız gereken potalar var. Biga'ya geldiğimiz için ben ve arkadaşlarım mutluyuz. Burada bugün Selçuk Yula ve Serkan Acar gibi benim yol arkadaşım, yoldaşım olan iki insanı anmak ve onlarla ilgili hazırlanan eserleri yapmak ve açmak bizi sevindirdi. Biz bundan büyük mutluluk duyduk. İnşallah gelecek yıllarda da Biga'ya geldiğimizde hep birlikte açmış olduğumuz bu eserleri anarız ve mutlu zamanlar geçiririz."


(Haber Mustafa Kemal Bektaş)