Fransa'nın Nice kentindeki Avrupa Kredi Garanti Kuruluşları Birliği (AECM)'in Genel Kurul ve Semineri'ne katılan Kdz.Ereğli Esnaf Kefalet Kooperatifi ve Zonguldak Bartın Karabük Bölge Birliği Başkanı Mehmet Azman Ereğli'ye döndü. Merkez Birliği'nin Türkiye'den önce Avrupa Birliği'ne girdiğini belirten Azman, "Krizin derin yarasını sarmak için aralıksız olarak çalışıyoruz. Hedefimiz faiz oranlarının düşmesi.İnanıyorum ki bu konuda amacımıza ulaşacağız. 2010  daha güzel olacak"  dedi.

Avrupa Kredi Garanti Kuruluşları Birliği (AECM)'in Fransa'nın Nice kentindeki Genel Kurul ve Semineri'ne katılan Kdz.Ereğli Esnaf Kefalet Kooperatifi ve Zonguldak Bartın Karabük Bölge Birliği Başkanı Mehmet Azman Ereğli'ye döndü.
Türkiye Esnaf Ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Merkez Birliği (TESKOMB)'un Denetim Kurulu Üyesi de olan Azman, Ereğli'ye dönüşünde Fransa'daki izlenimlerini değerlendirdi. Genel Kurul sonucu TESKOMB Genel Başkanı A.Kadir Akgül ve Başkan Vekili Bahri Şarlı'nın AECM Genel Kurul Üyeliği'ne seçildiğini belirten Azman, "Avrupa Kredi Garanti Kuruluşları Birliği  bünyesinde; Fransa, Almanya, İtalya, İspanya, Yunanistan, Bulgaristan ve Polonya'nın da aralarında bulunduğu 16 ülke var, Türkiye de bu ülkelerden biri. Dolayısı ile merkez birliğimiz Türkiye'den önce Avrupa Birliği'ne girdi." dedi.
Azman, AECM'in küçük ve orta ölçekli işletmeler, küçük esnaf ve kobilere  kredi sağlayan kurumların oluşturduğu bir finansal organizasyon olduğunu da dile getirdi. Genel Kurul ve Seminer'e katılmasının ardından Nice ve Monaco kentlerini gezme şansı bulduğunu söyleyen Azman, "Gözlemim o ki, Fransa'da küçük esnaf korunuyor, kentlerde tarihi doku bozulmamış." şeklinde konuştu.
Kdz.Ereğli Esnaf Kefalet Kooperatifi ve Zongul-dak Bartın Karabük Bölge Birliği Başkanı Meh-met Azman, ayrıca,  Merkez Birliği'nin krizin derin yarasını sarmak için aralıksız olarak çalıştığını belirterek, "Hedefimiz faiz oranlarının düşmesi. İnanıyorum ki bu konuda amacımıza ulaşacağız. 2010 daha güzel olacak." ifadelerine de yer verdi.