Çaycuma'nın Saltukova beldesindeki Zonguldak Havaalanı'na Almanya'dan bugün ilk yolcu uçağı iniyor.
ZONHAV A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Recep Kahya, havaalanının uçak seferine açılmasına destek veren herkese teşekkür ederek, "Ekim 2003 yılında başlattığımız çalışmalarımız mutlu sonla bitti. Bazı zamanlar şevkimiz de kırıldı. Ancak hiç bir beklentisi olmadan bu işe inanan ben ve arkadaşlarım, doğduğumuz topraklara olan bağlılığımızdan dolayı bu mücadeleyi sonuna kadar sürdürdük ve başardık" dedi.
Kahya, açıklamasında şunları söyledi;
 "MÜCADELEMİZİ
SÜRDÜRDÜK VE BAŞARDIK"
"Ekim 2003 yılında Meclis Başkanımız Köksal Toptan ve dönemin Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen ile Almanya'daki görüşmelerimiz neticesinde başlattığımız Zonguldak Havaalanı'nın tekrardan hava trafiğine açılması mücadelemiz inşallah 21 Temmuz 2009 Salı sabahı (bugün) mutlu sonla noktalanacak. Bizler Almanya'da bu işe inanan arkadaşlarımız ve Zonguldak'ta bizim doğru yolda olduğumuza inanan yetkililerimizle bu mücadeleyi sürdürürken, bu konu hakkında çok şeyler söylendi, yazıldı ve çizildi. Bazen yapılan spekülasyonlar ve yakıştırmalar bizlerin şevkini kırılma noktasına getirmediğini söylersem yalan olur. Ancak hiç bir beklentisi olmadan bu işe inanan ben ve arkadaşlarım, doğduğumuz topraklara olan bağlılığımızdan dolayı bu mücadeleyi sonuna kadar sürdürdük ve başardık. Tabii ki, bu burada yazdığımız üç-beş cümle gibi kolay olmadı. Ağzınıza aldığınız lokmayı bile çiğnemeden yutamıyorsunuz."
"MAYAMIZ TUTTU"
"Biz Nasrettin Hoca misali göle maya atmadık. Mayayı sütün içine attık. Ve mayamız tuttu. İnanıyorum ki, burada nasıl merhalelerden geçtiğimizi ve ne zorluklarla karşılaştığımızı tahmin edebilirsiniz. Belki bu işin asıl kahramanları bir gün unutulacak ve herkes buradan nasibini almaya kalkacak. Bunu derken sözlerim yanlış anlaşılmasın sakın. Burada emeği geçen insanların unutulmaması, onurlandırılması gerekir. Zonguldak Havaalanı'nın bölgeye getireceği manevi heyecan karaelmas insanının ufkunu açacak, ekonomik, kültürel ve bilhassa gurbette yaşayan yeni nesil gençlerimizin babalarının doğduğu topraklara ilgisini arttıracaktır. Bunun meyvelerini manevi olarak ebeveynleri ve akrabaları, maddi olarakta bölge esnafı önümüzdeki yıllarda alacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Ancak bu yapılan hizmetin karşılık bulması sahip çıkmayla olur. Zonguldak, Bartın ve Karabüklü gurbetçi kardeşlerim, bendenizi hem mesleğimin turizm olması, hem de geçmişte bütün bu illerimizin yurt dışındaki temsilcileri olan derneklere yaptığım maddi-manevi destekten dolayı çoğu tanırlar. Benim gurbetçilerimizden ricam, bundan sonra memlekete yapacakları her uçuşu mümkün olduğunca Zonguldak Havaalanı'na yapmalarıdır.
Havaalanının açık olması yolcu akışına bağlıdır. Yolcu akışı olursa, buraya tüm havayolu şirketleri sefer düzenlemenin yollarını arayacaklardır. Ayrıca havaalanımız heyecanla gerçekleşmesini beklediğimiz Filyos Vadi Projesi'nin de bir ayağı olacaktır. Gurbetçilerimiz uçaklarda yer bulma konusunda fazla tereddüt etmesinler. Günlük olarak görüştüğüm Öger Türk Tur yetkilileri, talep olması halinde sefer sayılarının artabileceğini ve önümüzdeki günlerde bu taleplerin yerine getirilerek uçuş programının yayınlanacağını bana ifade ettiler. Uçuş programlarıyla ilgili bilgileri seyahat acentası arkadaşlarımızdan veya bizlerden alabilirler."
"DESTEK OLANLARA TEŞEKKÜR…"
"Son olarak bu havaalanının uluslararası trafiğe açılmasında emeği geçen bazı şahıs ve kurumlara Almanya'daki gurbetçiler ve ZONHAV A.Ş. adına teşekkür etmek istiyorum.
Bizlerle birlikte bu işe inanan ve desteklerini esirgemeyen TBMM Başkanımız Köksal  Toptan başta olmak üzere; Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım'a, eski Zonguldak, yeni Denizli Valimiz Yavuz Erkmen'e, Zonguldak Valimiz Erdal Ata'ya, Avrupa Parlementosu Milletvekili Vural Öger'e, bölge milletvekillerimize, DHMİ ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü yetkililerine, Çaycuma Kaymakamı İsmail Kaygısız'a, Çaycuma Belediye Başkanı  Mithat Gülşen'e, Saltukova Bld. Başkanı Adil Düzlü'ye, Devrek Bld.Başkanı Özcan Ulupınar'a, Zonguldak TSO Başkanı Salih Demir'e, Esnaf Odaları Başkanı Muharrem Coşkun'a, eski ve yeni İl genel Meclisi Başkanlarımız Muzaffer Kalaycıoğlu ve İsmail  Terzi'ye, Meclis üyelerine, AKP İl Başkanı Hamdi Uçar ve siyasi parti temsilcilerimize, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Dursun Aydoğan'a ve Yardımcısı Rıza Cici'ye, Akyamaç, Hacılar ve Temenler Köyü muhtar ve sakinlerine, işadamı Kadir Alagöz'e, Almanya'dan destek veren Zonguldak, Bartın ve Karabük illeri derneklerine, Aydın Çimen'e, Sezai Çağdaş'a, Öger Türk Tur Genel Müdürü Selim Ataş ve Düsseldorf Bölge Müdürü Recep Akın'a ve bu işe beklentisiz bir şekilde paralarını ve zamanlarını harcayarak havaalanı şirketimize ortak olan değerli işadamı arka-daşlarımız Erol Yukarıbaş, Ali Taş, Sadettin Kuloğlu, Adem Çukur, Cemal Akkanat, Bahattin Emeç, Rıfat Akça, Satılmış ve Hakan Koymatlı kardeşlere, Murat Gündüz, Nevzat Gümüşok'a, Türkiye'den Zeki Yurtbay, Ümit Velioğlu, Nihat Demir'e, Havaalanı Müdürümüz Hasan Özşahin'e ve şu an aklıma gelmeyen tüm destek verenlere, Zonguldak, Bartın ve Karabük'te görev yapan tüm basın mensubu arkadaşlarıma, gerek basın yoluyla, gerekse bizleri telefonla arayarak duygu ve desteklerini dile getiren değerli gurbetçi hemşehrilerimize ZONHAV A.Ş. ve şahsım adına sonsuz şükran ve teşekkürlerimi sunuyorum. Bir başka Zonguldak sevdasında buluşmak dileğiyle, Zonguldak Havaalanı bölgemize ve ülkemize hayırlı olsun."