Zonguldak'ta, 52 yıldır berber dükkanına gelen müşterilerinin fotoğraflarını biriktiren Kenan Baki, bu hobisini oğluna devretti.

Zonguldak'ta, 65 yaşındaki berber Kenan Baki, 52 yıl müşterilerinin fotoğraflarını biriktirirken, sağlık sorunları nedeniyle bıraktığı mesleğini 35 yaşındaki oğlu Gökalp Baki devam ettiriyor. Yıllarca müşterilerinin fotoğraflarını biriktiren Kenan Baki, dükkanına ilk Atatürk'ün fotoğrafını koyduğunu ardından müşterilerinin fotoğraflarını biriktirdiğini söyledi. Beş yıl önce mesleği sağlık sorunları nedeniyle bıraktığını kaydeden Baki, 60 bin fotoğraf topladığını anlattı. Dükkanı ilk açtığında Atatürk'ün resmini koyduğunu belirten Kenan Baki, "Ondan sonra müşterilerden fotoğraf almaya başladım. Herkes fotoğraf vermeye başladı. İkinci dükkanımı kapattım. Burası vardı, burayı da oğlum işletmeye başladı. Ben berberlikten emekli oldum. Çok seviyordum işimi. Şimdi oğlum mesleğimi devam ettiriyor. 60 bine yakın fotoğraf biriktirdim. Şimdi oğlumla 100 bine ulaşacak. Üç torunum var. İnşallah okuyacaklar hem de berberlik yapacaklar. Babadan oğula meslek sürecek dedi.
Gökalp Baki ise, 25 yıl babasının yanında berberlik yaptığını belirterek, babasının uzun zamandır müşterilerinin fotoğraflarını biriktirdiğini söyledi. Baki, artık kendisinin berberlik mesleğini sürdürdüğünü ve fotoğraf biriktirdiğini kaydederek şöyle konuştu: Babam tıraş ettiği her müşteriden fotoğraf almış, bu koleksiyonu oluşturmuş. Bende 25 yıldır bu mesleği yapmaktayım. Aynı heves babamdan bana geçti. Bende dükkanımı ayrı bir mahallede açtıktan sonra fotoğraf biriktirmeye başladım. Büyük bir zevkle tıraş ettiğim müşterilerimden fotoğraf alıyorum. İlk gelenler 'burası berber mi fotoğrafçı dükkanı mı?' diye soru soruyor. 'Resmi siz mi çekiyorsunuz?' diye soruyorlar. Babam 60 bin fotoğrafla dükkanı kapattı. Biz onun fotoğraflarını buraya getirdik, ancak fotoğraflar buraya sığmadı. Başka bir odada muhafaza altına aldık. Şu an 65 bin fotoğraf bulunuyor. Benim iki kızım var. Onlar bu işi yapabilir mi bilmiyorum ama kardeşim bu mesleği yapıyor. Onun bir oğlu var belki o yapar. İnşallah babadan oğula bu meslek kalır.