Alaplı’da da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterildi.

 

 

Merkez Camisi önünde bir araya gelen yüzlerce vatandaş ellerinde Türk Bayraklarıyla darbeyi protesto edip  Demokrasi nöbeti tutmaya devam etti.

Burada konuşan, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Yavuz, 15 Temmuz tarihinde bir kalkışma neticesinde bizleri yalnız bırakmayarak demokrasiye ülkesine inan kişiler olarak hepiniz sokaklara döküldünüz ve bizleri yalnız bırakmadınız. “ dedi.




Belediye Başkanı Nuri Tekin ise, 15 Temmuz akşamı Türkiye için kara bir leke olduğunu belirterek, “15 Temmuz akşamı Türkiye için kara bir lekedir. Çok şükür kısa bir sürede engellendi. Bizi birbirimize düşürmeye askeri polisi birbirini vurmaya kalkışıldı. Darbeye, demokrasiye karşı olanlara her zaman karşı olduk. 1980 darbesinde babam belediye başkanıydı. Darbeciler tarafından görevden alındı. Çok şükür birlik ve beraberlik içinde bu darbe girişimi önlendi. İnşallah bir daha yaşamayız. Çok şehidimiz var. Ben sizin huzurunuzda şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yakınlarına sabırlar diliyorum. Yaralılarımıza Allah’tan şifa diliyorum.” diye konuştu.

Kaymakam Altuğ Çağlar’da Demokrasi bizim en büyük gücümüzdür. Allah bu Devlete ve Millete zeval getirmesin bundan sonra birlik olma dirlik olma zamanıdır. Polisimiz sonu kadar vatanı bekledi. Ama şunu unutmayalım, bölücü terör örgütleri var bu örgütlerle savaşacak olan ve mücadele edecek olan yine polisimiz ve askerimizdir. Bunu herkes böyle bilsin. Gün birliğimize destek olma zamanıdır. Önümüze bakacağız ve bu sıkıntıları bir daha yaşamamak için tüm tedbirlerimizi alacağız.



(Haber Cem Sürmeneli)