Zonguldak'ta, dört yıl önce kas hastalığına yakalanan iki kardeşin okuma azmi görenlerin dikkatini çekiyor. Kalp hastası babaları ise ayakları tutmayan iki kardeşi her gün okula kucağında taşıyor.

Zonguldak merkeze bağlı Çırgan köyünde oturan 41 yaşındaki kalp hastası Sabahattin Dağkıran'ın iki çocuğunda da kas hastalığı meydana geldi. Eşi Fatma Dağkıran ile 13 yaşındaki Emrah ve 12 yaşındaki Erhan'a bakan baba Sabahattin Dağkıran, dört yıldan bu yana çocuklarını sırtında okula taşıyor. 2004 yılında bypass ameliyatı olan Sabahattin Dağkıran, hergün çocuklarını köye beş kilometre mesafedeki Sivriler beldesindeki ilköğretim okuluna getirdiğini söyledi. Sivriler İlköğretim Okulu'nda okuyan iki kardeşin derslerinin ise başarılı olması takdir topluyor.

“SIRTIMIZDA OKULA GETİRİYORUZ”

Maddi güçlerinin olmadığını ifade eden 39 yaşındaki anne Fatma Dağkıran, çocuklarının her ihtiyacının eşi ile birlikte karşıladığını ifade etti. Anne Fatma Dağkıran, çocukları kas hastalığına yakalandığı için yürüyemediğini belirterek şöyle konuştu: "Akülü araba istiyorlar. Babası okula getiriyor. Sabahleyin 7'de kalkıyorum, okula hazırlıyorum. Okul taşıtı geliyor evin önüne, sırtımızda okula getiriyoruz. Tekrar geri eve sırtımda getiriyorum. Sadece yürümelerinde sıkıntı var. O da kas hastalığı nedeniyle. Dört seneden bu yana sırtımızda taşıyoruz. Evin içinde ihtiyaçlarını bile biz sırtımızda görüyoruz."

 

AKÜLÜ ARABA İSTİYOR

Çocuklarını hergün sırtında taşımakta güçlü çektiğini söyleyen Sabahattin Dağkıran, şunları söyledi: "2004 yılından bu yana böyle sürükleniyorum. Eve, dışarıya en ufak bir şey de sırtımda taşıyorum. Benim için çok zor oluyor. Benim belim zaten tutmuyor. Bypass ameliyatı oldum. Benim tek ricam şarjlı arabadır. Akülü araba olduğu zaman bu kadar zor olmayacak."