Zonguldak’ta ailesinin geçimi için yıllarca maden direği taşıyan fedakar baba, emekli olmasına rağmen 4 yıldır lisede okuyan kızı için bu ağır işte çalışmayı sürdürüyor.

Ontemmuz Mahallesi'nde 300 liraya kirada oturan Nail Çolakoğlu (51), emekli olmasına rağmen işini bırakmamış. Hızar atölyesinde günde ortalama 15-20 metre uzunluğundaki maden direklerini taşıdığını, ocak sahiplerinin isteğine göre boyutlandırıp hızarda biçtiklerini anlatan Çolakoğlu, “Çalışmak zorundayım. Evim kira. 720 TL emekli maaşım var. Bir de lise 3’e giden kız çocuğum var. Onun eğitimi için çalışmak zorundayım.” diyor.
    Fedakar baba Nail Çolakoğlu, ilk iş hayatına 1987 senesinde başlamış. O gün eline aldığı maden direğini 24 yıldır taşıyor. Ailesinin geçimini sağlamak için severek yaptığı işini ömrü yettiğince devam ettireceğini ifade eden Çolakoğlu şunları söylüyor: “Emekli olmama rağmen ailemin rızkı için maden direği taşıyorum. Ortalama 3-4 metre uzunluğundaki direkleri kamyondan indirip hızar atölyesinde ocaklarda kullanılacak seviyeye getiriyoruz. Sonra da bunları müşterilerinin kamyonetlerine yüklüyoruz. 4 metre boyunda 100 kilogram ağırlığında bile direk taşıdığım günler oluyor. Günde ortalama 15-20 metre maden direği indirip bindiriyorum. Sonra ocak sahiplerinin isteğine göre boyutlandırıp biçiyoruz. Artık alıştık. Yaş ilerlese de direkler hafif geliyor.”