Araç:

"Mahkemede nüfus memuru itiraz ederek, 'böyle bir isim olamaz' dedi. Hakim de şahit getirmemi istedi. Köyümüzden Metin Topçu isimli arkadaşımı şahit olarak getirdim. Herkes bunu, 'adam diye çağırıyorlar' dedi. Hakim bey de ismimi onayladı"

 

Kdz.Ereğli'de market ve restoran sahibi Satılmış Araç, babasının yıllar önce kendisine söylediği, 'Senden adam olmaz' lafından etkilenerek mahkeme kararıyla ismini "Adam" olarak değiştirdi. Alınan bilgilere göre ilçeye bağlı Süleymanbeyler Köyü'nde market ve restoran sahibi Satılmış Araç (60) oğlu Hakan Araç'ın dünyaya gelmesinin ardından babası Durdu Araç ile isim koyma meselesi yüzünden inatlaştı.

 

"BABAMIN LAFINA ALINMIŞTIM"

Dedesinin isminin oğluna verilmesine karşı çıkan Satılmış Araç, yaptığı açıklamasında, "Babam Durdu Araç, dedemin ismini doğan oğluma vermek istedi. Bende, 'baba oğlumun ismini de ben koyayım' dedim. Babam, 'benim çok merakım var babamın ismini torunuma koyacağım' diyince inatlaşma oldu. 'Benim ismimi doğru koymamışsın, benim çocuklarımın ismine karışma' dedim. O da bana, 'senden adam olmaz' dedi. Babamın lafına alınmıştım, onun için adımı da Adam olarak değiştirdim. Değiştirmemin gerekçesi de budur" dedi.

 

"BENİ VASITA GİBİ GÖRÜYORLARDI"

Kendisinin bölgede, "Adam" olarak tanındığını, market ve restoranın adlarını da Adam ismi koyduğunu anlatan Araç, "İsmimden dolayı zaman zaman da eleştiriyorlardı. 'Satılmış diye bir şey mi olur?' diyorlardı. Soy ismim de Araç olunca, bir araç, vasıta gibi görüyorlardı" ifadelerine yer verdi.

 

NÜFUS MEMURU İTİRAZ ETTİ

Yaklaşık 3 ay önce mahkemeye isim değişikliği için başvuruda bulunduğunu belirten Araç şunları söyledi: "Mahkemede nüfus memuru itiraz ederek, 'böyle bir isim olamaz' dedi. Hakim de şahit getirmemi istedi. Köyümüzden Metin Topçu isimli arkadaşımı şahit olarak getirdim. Herkes bunu, 'adam diye çağırıyorlar' dedi. Hakim bey de ismimi onayladı"

 

OĞLU TELEFONA ADAM DİYE KAYIT ETTİ

Araç, Türkiye'de ismi "Adam" olan hiçkimseyi duymadığını ve böylelikle Türkiye'de bir ilk olabileceğini sözlerine ekledi. Araç'ın 25 yaşındaki oğlu Hakan Adam ise yıllardır babasına çevredekilerin "Adam" diye hitap ettiğini, kendi cep telefonunda ise babasını, "Adam" ismi ile kayıtlı olduğunu belirtti.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)