Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’nda (Erdemir) 1 Haziran tarihinde, 2. Yüksek Fırın'da oksijen verdiği sırada çıkan yangında ağır yaralanan vardiya formeni Hasan Akbaş (46), tedavi gördüğü Kocaeli'nin Derince ilçesindeki Araştırma Hastanesi Yanık Merkezi'nde hayatını kaybetti.

Cenazesi ilçeye getirilen Akbaş için Erdemir'e ait Göztepe Hastanesi önünde tören düzenlendi.

Babasına doku nakli için askerden izinli gelen oğlu Muhammed Akbaş da tören alanına sedye ile getirildi.

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık burada yaptığı konuşmada, büyük üzüntü içerisinde olduklarını belirterek, "Sadece demir çelik camiası değil aynı zamanda Ereğli halkı da büyük bir keder ve üzüntü içerisindedir. Ereğli ekonomisi için çeliğe hayat vermek, ülkemizi kalkındırmak, geliştirmek için canı ile kanı ile savaş veren arkadaşlarımızdan birini kaybetmenin üzüntüsü bizleri daha da derinden üzüyor" dedi.

Posbıyık, vatani görevini yaptığı sırada babasının iş kazası geçirmesi sonucu doku nakli için birliğinden izinli gelen oğlu Muhammed'in, babalar gününde daha büyük acı yaşadığına değinerek başsağlığı diledi.

Okunan Kur-an'ı Kerim ve yapılan duanın ardından vardiya formeninin cenazesi ilçeye bağlı Ova köyünde kılınan cenaze namazı sonrası aile mezarlığında toprağa verildi.

Törene Türk Metal Sendikası Kdz.Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan ve Şube Yöneticileri, Erdemir Yöneticileri, ilçedeki çeşitli STK'ların başkan ve yöneticileri, Erdemir işçisi ile çok sayıda akrabası ve seveni katıldı.

ERDEMİR'DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları, hayatını kaybeden vardiya formeni için başsağlığı mesajı yayımladı. Erdemir'in açıklaması şu şekilde:

"1 Haziran Cumartesi günü Ereğli Demir Çelik Fabrikaları’nda (Erdemir) gerçekleşen kaza sonucu ağır yaralanan Hasan Akbaş, yapılan tüm müdahalelere rağmen tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmiştir. Mesai arkadaşımızı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyor, Akbaş’a Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına baş sağlığı diliyoruz"

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)