Kdz. Ereğli Belediyesi'nin olaylı ve yargıya intikal eden encümen seçimlerinde sular durulmuyor. Adeta bir cadı kazanına benzeyen gelişmelerde en son olarak 18 oy alarak encümenliğe seçilen Nejat Bakan'ın oğlu işten atıldı.

CHP'li meclis üyelerinin, Hamdi Çakır, Esra Nalan Köseoğlu Selvi ve Nejat Bakan'ı aday gösterdiği öncümen seçimlerinde, CHP'li Abdülkadir Sözer de aday olduğunu açıklamıştı. Seçim sonucunda Bakan 18 ve Sözer de 13 oy alarak encümen üyeliğine seçilirken, üç aday 12 şer oy almıştı. Esra Nalan Köseoğlu Selvi, Hamdi Çakır'ın dışında AKP'li Esra Alpago da 12 oy alınca, kur'a çekimine gidilmiş ve Belediye Başkanı kur'a da Alpago'yu seçmişti. Seçimler bu şekilde tamamlandıktan sonra, ertesi gün devam eden meclis toplantıısında belediyenin başkanı bir gün önceki seçimlende ikinci tur oylama yapılmadan kur'a çekimine gidildiğini ve bunun usulsüz olduğunu öne sürerek yeniden seçim yaptırmıştı. Bu duruma itiraz eden AKP'li üyelerin sıra kapaklarına vurup, oyları yırtarak tepki koymasi ile yaşanan gerilim AKP'lilerin salonu terk etmesiyle son bulmuştu. İkinci gün yapılan oylamada da Esra Nalan Köseoğlu Selvi 3. encümen üyesi olarak yine 12 oy alarak seçildi.

Olaylar böyle bitmedi. AKP'li üyeler düzenledikleri basın toplantısında konuyu yargıya götüreceklerini de belirterek, terminal bölgesinde satılmak istenen arsanın satış tarihinde tapusunun olmadığını belgeleyip, bu konu hakkında suç duyurusunda bulundular.

Olayın CHP kanadında ise fırtınalar koptu. CHP'li olduğu bilinen Belediyenin Hukuk Müdürü Celal Tatar'a eşitlik halinde kur'a çekimine gidilmesi yönündeki görüşü nedeniyle baskı yapılarak emekliliğe zorlandı. Ardından CHP'li Aydın Karadağ'ı makamına çağıran belediyenin başkanıın kendisinin aday gösterdiği encümen üyelerine oy vermediği suçlaması ile hakaret ettiği öne sürüldü. Belediyenin başkanına 'ben CHP'li adaya oy verdim. Abdülkadir Sözer'e oy verdim' yanıtı veren Aydın Karadağ yaşanan bu baskılar üzerine ilçe Başkanlığına verdiği dilekçe ile partiden istifa etti.

Aynı günün saatlerinde ise "istifa et" baskısı aldığı söylentiler ortalarda dolaşan Nejat Bakan'ın 'hayır' yarıtında ısrar etmesi üzerine, belediyede çalışan oğlu Hasan Bakan  işten atıldı.

Olaylar tüm sıcaklığı ile devam ederken, belediyenin satmak istediği arsaya da alıcı çıkmayarak ihaleye kimse katılmayınca, durumun daha da gerginleştiği öğrenildi.