Kdz. Ereğli'de yaşayan Erkan Doğan, trafik kazasında iki bacağını kaybettikten sonra vücudunu saran yaralar nedeniyle zor durumda kaldı. Doktorlar "Tıbben yapılacak bir şey kalmadı" derken, Doğan ölümü bekliyor.  

Ormanlı Cuma köyünde 2003 yılında geçirdiği pat pat kazası sonrası iki bacağını kaybeden 27 yaşındaki Erkan Doğan kendisine uzatılacak bir yardım eli bekliyor. Kazanın ardından Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde ameliyat olan Erkan Doğan, eşi ile birlikte Ereğli'ye yerleşti. Yıllar ilerledikçe vücudunda yara çıkmaya başlayan Doğan, çok büyük acılar çektiğini söyledi. Yaralar nedeniyle hastaneye gittiğini belirten Doğan, tedavi ücretini karşılayamadığı için tedavi olamadığını söyledi. Erkan Doğan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na (SYDV) müracaat etmesinin ardından kendisine 5 bin 500 TL yardım yapılacağını söyledi. Ancak, yetkililerin eve geldiğinde kendisinin evde olmadığı ve parayı annesi Fadime Doğan'ın aldığını ve bir daha da kendisini aramadığını söyledi. SYDV tarafından 3 ayda bir kömür ve gıda yardımı yapıldığını söyleyen Doğan, bunun yetmediğini ve komşuların yardımlarıyla ayakta durabildiklerini anlattı.

Parasızlık nedeniyle tedavi masraflarını karşılayamadığını belirten Doğan, yaraların bütün vücudunu sardığını söyledi. Yara nedeniyle geceleri uyuyamadığını anlatan Erkan Doğan, 10 gündür parasızlık nedeniyle ilaçlarını alamadığını belirtti. Zonguldak Karaelmas Tıp Fakültesi'ne gittiğini belirten Doğan, burada kendisine bakan doktorun "Tıbben yapılacak bir şey yok" dediğini söyledi. Doktorun bunu kendisine söylemesinin ilginç olduğunu belirten Doğan, yapılacak bir şeyin mutlaka olacağını anlattı.

 

VERİLEN SÖZLER YERİNE GETİRİLMEDİ  

Erkan Doğan, kendisi için bir ara yardım kampanyası düzenlendiğini belirterek, kampanyaya sadece bir kişinin 50 TL para yatırdığını söyledi. Bazı kişilerin kendisine yardım sözü verdiğini belirten Doğan, kimsenin sözünü tutmadığını söyledi. Tek isteğinin sağlığına kavuşmak olduğunu belirten Doğan, şöyle konuştu: "Ereğli Devlet Hastanesi'nde bir hocamız var onun yanına gittik. 'Benim yapabileceğim bir şey yok' diyerek üniversiteye sevk etti. Zonguldak Karaelmas Tıp Fakültesi'ne gittik oradaki doktor bana

'Tıbben yapılacak bir şey yok' dedi. Hocanın bunu bana söylemesi biraz enteresan. En azından tıbben yapılacak bir şey vardır. AK Parti İlçe Başkanımız Erol Şahin, 'Bütün tedavin olacak' demişti. Ama bir gelişme olmadı."

Sosyal Hizmetler Kurumu'ndan kömür ve gıda yardımı aldıklarını anlatan Doğan, şunları söyledi: "Kömürü aldık ama şu an kömürümüz bitti. Komşuların verdikleri ile idare ediyoruz. 850 TL maaşım var onu da 3 ayda bir alıyorum. 250 TL kira veriyorum aldığım maaş yetmiyor. Zonguldak Karaelmas Tıp Fakültesi'ne gidiyorum. Bana 'Sen buraya yatamazsın' diyorlar nedenini soruyorum. 'Yapacak bir şey kalmadı yatırsak ne yapacağız' diyorlar. Hayırsever iş adamlarına ve vatandaşlarımıza rica ediyorum benim elimden tutsunlar. Ben sağlığıma kavuşmak istiyorum, başka bir şey istemiyorum."

 

ÇOK ZOR DURUMDAYIZ

Eşinin vücudundaki yaraları kendisinin temizlediğini belirten Hülya Doğan da, sözlerini şöyle tamamladı: "Eşimin vücudundaki yaralara iki yumruğum rahat giriyor. Kemikleri sanki kırılır gibi oluyor. Yaraları eşime göstermiyorum. Sürekli pansumanını ben yapıyorum ve o yaraları görünce çok kötü oluyorum. Tedavi ve iş sözü verenler sözünü tutmadı. Ama bunların hepsi yalanmış. Bunu söylerken önce bir düşünmesi gerekirdi. Tutabileceği kadar söz vermesi gerekirdi."