Kdz. Ereğli’de Turizm Haftası dolayısıyla Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından Cehennemağzı Mağaraları’nda kutlama programı gerçekleştirildi. Ayazma Mağarası’nda gerçekleştirilen programa Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Cumhuriyet Başsavcısı Huzeyfe Yücedağ, Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Soner Yavuz, kurum ve daire amirleri, okul yöneticileri, öğrenciler ve velileri katıldı.

"POTANSİYEL ARTMAKTA"

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Aydın; turizm için bacasız sanayi yakıştırmasının yapıldığını hatırlatarak, “Turizm yaşlı dünyamızın taze çiçeğidir. Hepimizin gayet iyi bildiği gibi ülkemizin zenginleşmesi, tanıtılması, devletimizin güçlenmesi, insanların mutlu ve refah içinde yaşayabilmesi için çok büyük öneme sahiptir. Birçok medeniyete beşiklik etmiş, bu medeniyetlerden kalma çok zengin tarihinin yanı sıra doğa güzellikleri ile bir cenneti andıran, aynı anda dört mevsimi yaşayabileceğimiz, kıtalar arasında da bir köprü konumunda olan ülkemiz turizm zenginlikleri bakımından dünyanın sayılı merkezlerinden birisidir. Bizim için gurur verici bir gelişmedir ki bu alanda her geçen gün daha büyük adımlar atılmakta, turizm potansiyelimiz sürekli artmaktadır. Tarih boyunca çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış Zonguldak ve Ereğlimiz sahip oldukları doğal ve kültürel varlıklarla birçok turizm özelliğine sahip ülkemizin nadir bölgelerindendir. Yaklaşık 80 kilometre bir kıyı şeridine sahip olan Zonguldak ilimiz kumsal ve plajların yanı sıra birçok turizm amaçlı spor faaliyetlerine ev sahipliği yaptığı Filyos Antik kentini de il sınırları içinde barındırmaktadır. El sanatlarıyla, mutfağıyla, çeliğiyle, çileğiyle, kömürüyle, elpek beziyle, tarihi kalıntıları ve çınarlarıyla Zonguldak ve Ereğli her geçen gün alternatif turizm sektöründe payını arttırmakta ve ülke ekonomisine katkı sağlanmaktadır.”dedi.

Ardından Turgut Reis Ortaokulu öğrencilerinin folklor gösterisi ile Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin sahneledikleri Vals gösterisi izleyenlerden alkış aldı.

MÜZİK DİNLETİSİ BEĞENİLDİ

Programda İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Öğretim Görevlisi Yonca Özkan Bilenoğlu’nun Arpine TRT İstanbul Radyo Sanatçısı Zafer Taşdan’ın Duduk ile eşlik ettiği müzik dinletisi büyük beğeni topladı. Ayrıca Erdemir Güzel Sanatlar Lisesi Şan öğretmenlerinden Seçil Başaran da bir Arya eseri seslendirerek etkinliğe renk kattı. Dinletinin ardından Kaymakam Çorumluoğlu ve Belediye Başkanı Posbıyık sanatçılara çiçek takdim etti. Program kokteyl ile son buldu.