Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Büro-Sen Zonguldak Şubesi'nin 3'üncü Olağan Genel Kurulu, önceki Öğretmenevi'nde yapıldı.
Kongreye; Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Salih Alemdar, Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Abdurrahman Uysal, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Mustafa Korkutan, MHP Merkez İlçe Başkanı Orhan Korkmaz, Türk Ocağı Şube Başkanı Erol Şeref ve üyeler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kongrede açılış konuşması yapan Türk Büro-Sen Şube Başkanı Kadir Bacıoğlu, Mustafa Kemal Atatürk'ün aydınlık yolunda inançlı ve kararlı yürüdüklerini belirterek şunları söyledi:
"DESTEĞİNİZİ HİSSEDİYORUZ"
"18 yıl önce ülke sevdalılarının kurmuş olduğu sendikamız çalışanların haklarını yıllardır savunmuş ve mücadele etmiştir. Ancak ne ülke sorunları ne de çalışanların çalışma hayatındaki sorunları bitmiştir.
Biz sendika olarak çalışma şartları, geleceğe güvenle bakmalarını sağlayacak, sosyal kültürel ekonomik hakların zenginleştirilmesi için çalışmalarımızı var gücümüzle devam ettiriyoruz. Bu mücadeleleri verirken siz çok değerli üyelerimizin desteklerini her zaman yanımızda hissediyor ve gücümüzü sizlerden alıyoruz. Sendikacılıkta büro hizmet kolu kapsamında yaklaşık olarak 50 kurum ve kuruluş bulunmaktadır. Birlik ve beraberlik içerisinde, çağdaş uygarlık düzeyinde ülkemizin hak ettiği yeri alması için Mustafa Kemal Atatürk'ün aydınlık yolunda inançlı ve kararlı yürüyüşümüz siz değerli üyelerimizin desteğiyle aralıksız devam edecektir. Şubemizin 3'üncü Olağan Genel kurulunun herkese hayırlı olmasını diliyorum." Yapılan konuşmaların ardından tek liste gidilen seçimler sonucunda Türk Büro-Sen Yönetim Kurulu'na; Kadir Bacıoğlu, Kamil Bayrak, Levent Karanfil, Serkan Karalar, Ramazan Dernek, İlyas Çimen ve Durmuş Çakır, Denetleme Kurulu'na; Aysel Köktürk, Seher Akgüney, Belma Bindal, Gülsen Ataman, Birsen Mete, Disiplin Kurulu'na ise; Mustafa Başaran, Metin Güney, Osman Bayoğlu, Veysel Yıldırım ve Hakan Yüksel seçildi.