Zonguldak Barosu Yönetim Kurulu yaptıkları yazılı açıklama ile 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı.
Baro Yönetiminin açıklaması şu şekilde:
"Bağımsızlık tutkusu, her türlü işgal, yıldırma çabası, uluslar arası paylaşım-taksim kararları ve eylemleri, ambargolar, maddi imkansızlıklar ve moral çöküş altında dahi diri kalan milletimizin, zaferlerinin belki de en anlamlılarından biri olan 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muhaberesi, tarihimizin dönüm noktalarından biri olmuştur.
1093 yılının Mayıs ayından bu yana kutlanan Zafer Bayramı, bir birliktelik ruhu şahlanışı, bir bütünlük idealinin somutlaşmış günü olan 30 Ağustos 1922 tarihini sıcaklığı ile korumaktadır. Sadece ordusu ile değil, her ferdi ile bağımsızlık ruhunun sağlanacağına olan inanç, 30 Ağustos Zaferi ile taçlanmıştır.
Türkiye'nin bağımsızlığı ve geleceğinin şekillendiği sürecin başlangıç noktası olarak kabul edilmesi gereken 30 Ağustos Zaferinde ve sonrasında başta Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, hayatlarını kaybeden bütün şehitlerimize rahmet diliyor; bağımsızlığın, "bütünlük ve birlik duygusunun egemenliğinde anlam kazanacağına olan inancımızı" bir kez daha tekrarlıyoruz."