Ereğli İlçe Müftüsü Mustafa Erkan, 23 Haziran 2013 Pazar gününü Pazartesine bağlayan gecenin Berat Kandili olduğunu belirterek, “Mübarek Ramazan ayının bir müjdecisi olan Berat gecesinde, Millet olarak Yüce Allah’ın sınırsız af, merhamet, yardım ve bereketinden istifade etmenin, bu geceye erişmenin heyecan ve mutluluğunu yaşayacağız” dedi.

 

ÜMİTLERİ CANLI TUTMALI

Geçmişten bu tarafa kandil olarak adlandırılan bu gecelerin, hızla geçen hayatta durup düşünme, özümüze dönme ve günahlarla kirlenen gönül dünyasını temizleme fırsatı sunduğunu hatırlatan Müftü Erkan, 23 Haziran Pazar günü akşam namazının ardından Ali Molla ve Hatip Camisinde Berat Kandili özel programı düzenleneceği söyledi.

Erkan yaptığı yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi: Ayrıca Rabbimize, kendimize ve bütün insanlığa karşı sorumluluklarımızı hatırlatır, bu görevlerimizi ihmal edip etmediğimizi sorgulayıp hata ve günahlarımızdan tevbe ederek uzaklaşma imkânı sağlar. Berat gecesini değerlendirme imkânını bulan herkes, Yüce Allah’ın Kur’an-ı Kerim’deki; “De ki: ‘Ey kendilerinin aleyhine aşırı giden kullarım! Allah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin. Şüphesiz Allah bütün günahları affeder. Çünkü O, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.”(Zümer, 39/53) müjdesinin farkına vararak, ümitlerini canlı tutmalı, bağışlama ve bağışlanma duygularını güçlendirmelidir.

 

“HATALARI HOŞ KARŞILAMALIYIZ”

Allah’ın ilahi emirleri ve sevgili peygamberimizin tavsiyeleri ışığında Mübarek üç ayları ve idrak edeceğimiz Berat gecesini de fırsat bilerek;  ruhumuzun gelişmesi ve olgunlaşması için düşünce ve davranış biçimlerimizi gözden geçirmeli, yeni düşünce ve fikirlere açık olmalı, birbirimizi anlamalı; ilişkilerimizde doğruluk, adalet ve samimiyeti esas alarak zaman zaman ortaya çıkan anlaşmazlıkları çatışmaya ve inatlaşmaya dönüştürmeden çözmeli, bilerek ya da bilmeyerek yapılan bireysel hataları hoş karşılamalı ve affetmeliyiz.

 

“ASLA İHMAL ETMEMİŞTİR”

Unutmamalıyız ki İslamiyetle şereflendikleri günden itibaren, Allah’ın emir ve yasaklarına azami ölçüde riayet ederek, dinimizin; yardımlaşma, dayanışma, hoşgörü, adalet değerlerini, yaşadıkları her yerde hakim kılmak için büyük gayret gösteren ve başarılı olan atalarımız; her türlü sıkıntıların aşılmasında geçmişlerini muhasebe ederek Allah’a yönelmeyi, ondan yardım istemeyi asla ihmal etmemişlerdir. Bu duygu ve düşüncelerle Ereğlili hemşerilerimizin, vatandaşlarımızın ve bütün İslâm âleminin Berat Kandilini kutlar, bu gecede yapacağımız ibadet ve yakarışların bizleri istikamet sahibi olmamıza ve insanlığın barış ve huzuruna vesile teşkil etmesini Yüce Allah’tan niyaz ederim.